Annonce
Sydfyn

Læserbrev: Skal der komme nyt, skal det gavne øen

Carl jørgen heide, Ærø Plus
Annonce

Læserbrev: Når nyt kommer til Ærø skal det helst være en gevinst for øen ellers kan det vel være lige meget? Derfor er det nødvendigt at gøre sig en række overvejelser i forbindelse med nyheden om, at en lavprisbutik vil etablere sig på havnen i Marstal. Vil det bringe noget godt til øen? Vil det bidrage til øens vækst?

Vi er kun 6000 indbyggere, og vi har ikke noget opland, der kan trækkes på til handel, så der vil ske en kannibalisering af de butikker, vi har. Havnekiosken vil lukke, Letkøb vil lukke, Superbrugsen vil reducere i tilbud. Men ikke nok med det. En lavprisbutik ved indsejlingen til Marstal Havn vil lede alle sommerens sejlere direkte dertil for handel. Kun få vil gå op i byen. Hele Kongensgade og Kirkestræde vil lide under mindre handel. Er det de konsekvenser vi ønsker, når der siges ”det er godt med konkurrence”? Altså ønsker vi at udhule Marstal bymidte for liv og handel? Ærøskøbing er det nærliggende eksempel. Man kører til Netto og kører hjem og kommer ikke op i byen længere.


Fjernes dette gode, så bliver øen på alle måder fattigere. En ø med lavprisbutikker og ringe udvalg er ikke en attraktiv bosætningsø.

Carl Jørgen Heide, Ærø Plus


Det vil også påvirke bosætningen. Mange tilflyttere giver udtryk for, at med i deres beslutning om at flytte til Ærø var de gode handelsmuligheder, hvor man kan få alle de specialiteter, man var vant til fra ”storbyen”. Fjernes dette gode, så bliver øen på alle måder fattigere. En ø med lavprisbutikker og ringe udvalg er ikke en attraktiv bosætningsø.

Endelig er der hele diskussionen om, hvad vi vil med vores havne? Er et lavprismarked at foretrække fremfor havnehistorie og maritime minder? Det vender jeg tilbage til.

Annonce
Annonce
Odense

Efter konkurs og betinget dom: Rådmand Søren Windell risikerer at blive smidt ud af bestyrelse

Middelfart

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce