Annonce
Sydfyn

Læserbrev: Nu er der sendt solcellehøringssvar. Hvad så nu?

Ulla de Frey. Arkivfoto: Anna Stærbo
Annonce

Omhyggeligt udarbejdede svar, underskriftsindsamling med gode kommentarer fra net og på papir og forløbet, som vi har oplevet det, plus det sidste input fra Brian Vad Mathiesen fra Energiplanlægningen om solceller på tage.

Så må vi håbe, at det meste og vigtigste bliver læst af dem, der bestemmer. Efter sigende er der et godt stykke tid til at sagen kommer op i Kommunalbestyrelsen, men det må ikke få os til at sætte os ned og bare vente. Diverse udsagn tyder på, at pengene og mindst muligt arbejde for kommunen stadig vejer tungest.

Derfor opfordrer jeg alle engagerede ærøboere til at fremskaffe mest muligt materiale om den løsning, I synes, vil være den bedste.

Især da det måske gælder jeres eget naboskab næste gang. Vi har jo stadig ikke fået hverken afkræftet eller bekæftet rygtet om 100 hektar solcelleanlæg andetsteds på øen? Hvad har Kommunalbestyrelsen lovet Better Energy? Der er ikke offentliggjort noget skriftligt med forsikring.

Men protester er ikke nok. Vi bliver nok selv nødt til at komme med ideer og overbevisende materiale. Det økonomiske er især vigtigt. Og der er jeg ikke ekspert. Kender man noget til statstilskud eller finansiering til el på tagene? Kender man nogle fonde med det formål? Hvor meget el har vi reelt behov for? Eller har man bare lyst og energi til at gøre en indsats for Ærø og fremtiden? Så sig til. Der er brug for alle bidrag.

Vi har ærøboere med viden og erfaring om flere slags grøn energi. Jeg har fået utallige links til artikler fra andre. Men hvis vi nu laver mapper: én kun med bølgeenergi, en anden om energi-øerne, en med vind kraft og så videre - jeg kender i hvert fald én, der har sat sig grundigt ind i solceller til vands – så gør vi det nok lettere for Kommunalbestyrelsen.

Men også: Hvad vil man eventuelt selv betale for at få det på taget? Hvem skal gøre det? Hvordan kan information blive bedre fremover?

Der er et stykke tid til kommunalvalget. Men snak allerede nu med dit partis kommunalbestyrelsesmedlem og sig, hvad du ønsker, at han/hun skal stemme på. Ellers vil Better Energi allerede være i gang inden da. Forlang en skriftlig forpligtelse eller mindst en klar udmelding om, hvordan energipolitik på Ærø kommer til at foregå fremover, så vi ikke får en gentagelse af Thorupforløbet. Jeg ved noget om kommunikation, men jeg har ikke ret meget el-teknisk viden. Så jeg kan kun gøre mit til, at så meget som muligt kommer ud til alle. Det hele må ikke gemmes på kommunens hjemmeside, som ikke alle har mulighed for at gå ind på.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Sundhedshus på giftig grund

Udland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Erhverv For abonnenter

Lukkede fabrik i Ringe: Nu tjener fynsk kæmpe koncern penge igen

Annonce