Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Man handler ikke med folks børn

Annonce

"Børnenes statsminister" prissætter et børneliv til 17 minutters voksenkontakt pr. dag. For nylig stod jeg i en pause og talte med en ung mand. Vi talte hen over det galvaniserede ståltrådshegn, der indhegnede den børnehave, han stod i. Han fortalte, at hans egne børn skulle til at starte i skole, og selvom det var en økonomisk udfordring for dem, overvejede han og konen at sende dem i friskole. Han forklarede mig, at de syntes, at skoledagen i folkeskolen var blevet alt for lang. De havde snakket om, at de selv ville blive åndssvage i hovedet af at sidde på skolebænken i så mange timer om ugen, så det ville de ikke byde deres børn. Og på den folkeskole de var tilknyttet var der oven i købet i flere positioner kun én lærer til stede i to klasser, og så mente han i øvrigt også, at de nationale test var kiksede, for hvem kunne dog bruge dem til noget?

Jeg lyttede og måtte grundlæggende give ham ret.

Efterfølgende sad jeg og kiggede i en skærm. Jeg læste nyheder på min Iphone. Der stod, at forskere havde fundet ud af, at børn fik mest ud af læse tekster på papir. Jeg tænkte, hvordan det så kunne være, at der blev brugt så mange skattekroner på digitalisering i folkeskolen? De nationale test er da vist i øvrigt også digitale? Der stod også, at mange kommuner nu igen var nødt til at spare på børneområdet. Det havde et velbetalt konsulentfirma nemlig i flere tilfælde sagt, at de skulle. Til gengæld kunne kommunale politikere så uden problemer tage sig en betalt pause fra trædemøllen og rejse på ferie med deres egne børn.

Inden min pause sluttede, nåede jeg lige at se, at vinderen af Nordisk Råds Litteraturpris - Jonas Eika - i sin takketale havde anklaget vores egen "børnenes statsminister" - Mette Frederiksen - for at "splitte familier ad". Hun sad i sit stiveste puds på forreste række og lyttede, men fortrak dog ikke en mine ved ordene. Senere kunne jeg læse, at hun ikke havde tænkt sig at svare på anklagen, da hun jo ikke var enig i Jonas Eikas kritik.

I dag læste jeg, at folks børn, i en såkaldt "velfungerende" børnehave kan forvente at have kontakt til en voksen i cirka 17 minutter i løbet af en dag.

Jeg mener, at den måde vores børn i dag bliver behandlet på, ikke er en velgerning mod dem, men snarere en levevej for management-smarte politikere, og den er dømt til at mislykkes. Folkeskolereformen var i 2013 et resultat af en socialdemokratisk ledet handel med de øvrige partier på borgen. Den slags handler har det med at smitte alt, den kommer i berøring med, med sin forbandelse, og det viser sig altså nu, at forbandelsen hænger ved i de enkelte partiers forretninger, hvor børneliv åbenbart handles for cirka 17 minutters voksenkontakt pr. dag.

Man handler ikke med folks børn. At tro, at man kan det, og samtidig satse på, at lærerne og pædagogerne bagefter mægler med djævlen, er dog toppen af hovmod, og den slags handler tjener kun det onde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce