Annonce
Sydfyn

Læserbrev: Lad os stå sammen om vandforsyning til Ærøs bedste

Inga Blom Thomas, Ærø Plus, Kommunalbestyrelsesmedlem og viceborgmester, Ærø Kommune. Arkivfoto: Jonathan Møller Nielsen
Annonce

Læserbrev: Jeg glædes over, at det er muligt for kommunen aktivt at støtte vandværkerne, så de hustande, som i dag ikke kan kobles på en vandværksforsyning, hurtigere kan få etableret en vandforsyning med rent vand og ikke længere behøver at skulle være afhængig af brøndvand af svingende kvalitet og kvantitet.


Så lad os nu stå sammen om, at midlerne bliver brugt efter formålet og ud fra klare retningslinjer, der sikrer gennemsigtighed.

Inga Blom Thomas (Ærø Plus), kommunalbestyrelsesmedlem og viceborgmester


Det er en sag, som ÆrøPlus rejste tilbage i juni 2019. Da sagen igen kom til politisk udvalgsbehandling i august i år, var der grundlag for ÆrøPlus til at fremsætte et ønske til budgettet for 2021. Det skyldtes, at et svar fra Energistyrelsen fra oktober 2019 – som vi ikke tidligere var blevet orienteret om - siger, at en kommune godt kan give støtte til vandværker.

En samlet kommunalbestyrelse står bag budgettet for næste år. Her er der blandt andet afsat en pulje på 600.000 kroner til tilskud til vandforsyning netop for at sikre vandforsyningen til ejendomme, hvor der i dag ikke er mulighed for tilslutning.

Så lad os nu stå sammen om, at midlerne bliver brugt efter formålet og ud fra klare retningslinjer, der sikrer gennemsigtighed – nemlig i, hvordan vandværkerne kan få del i midlerne.

På den måde kan vi slippe for mistænkeliggørelse om sognerådspolitiske særinteresser og i stedet fokusere på de områder på øen, der reelt er udfordret i at blive tilsluttet til vand.

Det mener jeg, at et samlet Ærø er bedst tjent med - nu og i fremtiden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Dyreorganisationer er helt oppe i det røde felt: For en måned siden var det marsvinet Saga, nu er Eskild indfanget til Fjord&Bælt

Kerteminde For abonnenter

Politiet dropper sigtelsen mod Danmarks måske ældste dyreværnsaktivist: 78-årige Nils fortsætter kampen for Freja og Saga

Annonce