Annonce
Sydfyn

Læserbrev: Ingen af os skal med Ærøfærgerne mere

Ulla Friborg fortæller, at hun og veninden havde en ubehagelig oplevelse med Ærøfærgerne. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce

Læserbrev: Min veninde holdt den 25. september et stykke nede i køen for chancebilister i Svendborg til Marstalfærgens afgang 12.05.

Da alle køretøjer med reservation var kommet om bord, vinker styrmanden chancebilisterne frem, hvorefter han begynder at gå tilbage mod færgen.

Min veninde ser på intet tidspunkt, at han gør tegn til at hun skal stoppe, og hun følger derfor efter de forankørende biler. Da hun er ud for styrmanden bliver hun stoppet og får et gedigent møgfald, fordi ”han havde i hvert fald ikke vinket hende frem”. Min veninde fik ordre om at køre tilbage (eller ”hvor som helst hen – han var bedøvende ligeglad.”), hvorefter hun kører tilbage og holder forrest i chancekøen. Jeg skal undlade at referere mere fra hans ordstrøm, da den bestemt ikke var for sarte sjæle. Kort efter kommer styrmanden tilbage, og vinker bil nummer to og tre i chancekøen ombord.

Min veninde, som jo på dette tidspunkt helt korrekt holder forrest, bliver derfor sprunget bevidst over. Hendes protester bliver mødt med yderligere grimme kommentarer. Det skal tilføjes, at hun kører i en meget lille bil, så det var ikke på grund af pladsmangel, at hun blev sprunget over.


Både hun og jeg er rørende enige om, at det er en stor glæde, at ÆrøXpressen er kommet. Ingen af os skal i hvert fald med Ærøfærgerne mere, hvis vi på nogen som helst måde kan undgå det.

Ulla Friborg, Marstal


Da færgen var sejlet uden hende, talte hun med nogen, som havde været vidne til episoden, og som åbenbart kendte den pågældende styrmand. Hun fik blandt andet at vide, at han var kendt for sit iltre temperament, og at andre havde været udsat for det samme.

Både hun og jeg er rørende enige om, at det er en stor glæde, at ÆrøXpressen er kommet. Ingen af os skal i hvert fald med Ærøfærgerne mere, hvis vi på nogen som helst måde kan undgå det. Det skal her tilføjes, at vi begge er fastboende på Ærø.

Jeg forventer, at min veninde får en offentlig undskyldning her i avisen - gerne med en opfølgning på, hvad der sker med den omtalte styrmand. Det er under al kritik, at turister og besøgende risikerer, at deres første møde med Ærø bliver en kolerisk, ubehøvlet tyran, som tydeligvis ikke er klar over, hvem der i sidste ende betaler hans løn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi finder os ikke i sexchikane

Annonce