Annonce
Sydfyn

Læserbrev: Hvordan skal den nye vagtlægeordning fungere?

Bente Friis Andersen, Dansk Folkeparti, Ærø. Foto: Cecilie Damgaard Boeriths
Annonce

Læserbrev: Det er bekymrende, det forslag som er fremme om at ændre organiseringen af lægevagten på Ærø.

Lægevagten, der på nuværende går på skift mellem de praktiserende læger på Ærø, og hvor læger og patient ofte kender hinanden, foreslås nu omlagt til en lægevagtsdækning af læger fra sygehuset. Læger hvoraf flest er vikarer, få er fastansatte, og hvor patient og læge ofte ikke kender hinanden.

På sygehusene forsøger man at holde samme kontaktperson til patienten under dennes sygdomsforløb. Hvad er årsagen til at gå andre veje i lægevagtdækningen og hvorfor har man ikke tænkt de praktiserende læger ind i ordningen?

Akutsygeplejersker er en glimrende løsning og kan medvirke til at undgå unødvendige indlæggelser, men skal denne fremover også tilse både unge og ældre borgere på Ærø? Har sygeplejersken de nødvendige kompetencer og ressourcer til det? Hvad skal prioriteres, hvis der er kommunale opgaver og der kommer tilkald på samme tid? Hvem løser opgaven, hvis der er mangel på sygeplejersker? Region eller kommune?

Befolkningstallet i 2020 udgør på Ærø knapt 6.000 hvoraf ca. 1.000 bor omkring Ærøskøbing.


Jeg håber ikke, at en ærøbo stemmer dette forslag igennem i regionen, før alle løse tråde er løst.


En samlet lægevagtsdækning i Ærøskøbing vil derfor betyde, at de fleste borgere skal transporteres til lægevagten i enten egen bil eller via visitation - flexkørsel/nødbehandlerbil. Er man på Ærø gearet til at kunne løfte kørselsbehovet med flexkørsel og/eller nødbehandlerbil? Kan man dække vagten i nødbehandlerbil med uddannede reddere og hvad koster denne vagtordning?

I oplægget lægges der op til, at den ændrede organisering ikke skal munde ud i besparelser, men at besparelsen skal bruges i det ærøske sundhedsvæsen. Betyder det udgifter til flere og måske unødvendige indlæggelser? Vagtordning til nødbehandlere eller kørsel til og fra vagtlæge?

Jeg håber ikke, at en ærøbo stemmer dette forslag igennem i regionen, før alle løse tråde er løst.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Odense Håndbold For abonnenter

Nu med flere billeder fra dramaet: Førte med fem mål elleve minutter før tid - Odense Håndbold tæt på at slå legendarisk hold

Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce