Annonce
Sydfyn

Læserbrev: Hvad vil lokalpolitikerne med Ærø?

Torsdag 14. januar var Ærøs kommunalbestyrelsesmedlemmer til orienteringsmøde om en mulig ny dagligvareforretning på havnen i Marstal. Skitsen ser således ud.
Annonce

Læserbrev: Sidste år var det solceller i Thorup. Dem slap vi heldigvis for, men ikke på baggrund af et nej fra kommunen, men fordi better energy trak sig og godt for det for kommunen var klar til at give tilladelsen til at ødelægge området i Thorup.


Nej, det er, at man bringer andre forretninger, som havnekiosken og let køb og sandsynligvis alle små dagligvarebutikker i overhængene risiko for at må lukke eller skære gevaldigt ned på mandskab.

Paul B. Christensen


Det lykkedes ikke endnu i hvert fald, og så kunne man i går konstatere i avisen, at der lægges op til et discount-supermarked på Marstal havn, som vil ødelægge havneområdet fuldstændig, men det er sådan set ikke det værste. Nej, det er, at man bringer andre forretninger, som havnekiosken og let køb og sandsynligvis alle små dagligvarebutikker i overhængene risiko for at må lukke eller skære gevaldigt ned på mandskab.

Hvis dette vanvid bliver til virkelighed, vil det koste arbejdspladser, og derfor er det også chokerende, at flere af de lokale politikere synes, det er en god ide - inklusiv borgmesteren. Hvordan kan det nogensinde være en god ide at tillade noget, der vil få så store konsekvenser for de lokale butikker? Selv butikkerne i gågaden i Marstal vil mærke det, da både Lidl og Rema1000 handler med andet end dagligvarer.

Dette er ikke udvikling af Marstal. Det er afvikling af Marstals butikker, der vil ske det samme i Marstal som der skete i Ærøskøbing, da Netto kom som lukkede to købmænd. Og sikkert også andre i Ærøskøbing har mærket konsekvensen af Netto. Det samme vil ske i Marstal, da der ikke er et kæmpe opland af kunder på Ærø.

Mads Boeberg mener, det er godt med konkurrence. Det er det også, men den er der jo allerede. Måske det var bedre at invitere Jem og Fix over. Der er en ledig byggegrund overfor XL Byg lige til at bygge på, så kan Mads jo selv finde ud af, hvad skarp konkurrence betyder.

Så, hvad vil kommunalbestyrelsen med Marstal og Ærø? Vil de afvikle eller udvikle?

Riv de bygninger ned på området - de pynter ikke på havnen, men byg for guds skyld ikke et supermarked, for så ender vi med kun at have tre indkøbsmuligheder på Ærø for dagligvarer.

Kan kun opfordre alle ærøboer, der vil Ærø det bedste, om at protestere, hvis dette kommer ud i høring.

Annonce
Annonce
Odense

Efter konkurs og betinget dom: Rådmand Søren Windell risikerer at blive smidt ud af bestyrelse

Middelfart

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce