Annonce
Assens

Læserbrev: Hvad skal pengene bruges til?

Poul Erik Kristiansen er formand for SF Assens. Arkivfoto: Kim Rune.
Annonce

Fyens Stiftstidende har hen over sommeren foreløbig spurgt en 12–13 siddende byrådspolitikere med forskellige politiske farver i Assens Kommune, hvad de mener de 65 millioner kroner skal bruges til.

Ikke overraskende rammer de næsten alle plet på de samme emner, hvor der gennem de sidste par år er foretaget store besparelser.

Et ømtåleligt emne har ingen endnu dog nævnt, nemlig bekæmpelse af misbrug, herunder alkoholisme og deraf følgende spritbilisme. Her i sommervarmen har vi de sidste par dage i kommunen set den ene artikel efter det anden; ”Havde datter på fire uger i bil, blev ramt af spritbilist” – ”Vaklede med en flaske vin - Mand stoppede spritbilist” – ”For anden gang på to dage – Borger tilbageholdt spritbilist” – ”Blæste en promille på over to” plus mange flere.

At bruge alle 65 millioner på bekæmpelse af misbrug vil nok være at skyde gråspurve med kanoner og dermed urealistisk, men der bør klart sættes nogle flere midler af til området.

Hilsen en ikke fanatisk afholdsmand, kan nemlig godt lide en øl eller et glas vin, men der er desværre alt for mange, der ikke selv kan styre alkoholforbruget.

Kommunen skal styrke behandlingstilbud, og så skal vi selvfølgelig som borgere hjælpe dem, vi kender, med at komme i behandling, hvilket er svært, da de fleste misbrugere ikke selv kan se problemet.

Alkoholisme ødelægger familier, skader børnene og dræber uskyldige, og behandlingstilbud skal derfor opprioriteres.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Mand reddet op af Svendborg Havn

Annonce