Annonce
Faaborg-Midtfyn

Læserbrev fra politikere: Respektér, det er os, der træffer beslutningerne

Jack Odgaard (DF) og Kim Aas Christensen (S). Arkivfoto: Kim Rune

Bedre normeringer i vores institutioner har været et emne, der har fyldt meget landspolitisk og på det seneste lokalpolitisk.

Lokaldebat: Sidste uge vedtog et flertal i kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn Kommune, at vi fordeler de første fire millioner kroner til bedre normering i vores kommunale og selvejende institutioner ved brug af en fordelingsnøgle, der tager afsæt i en model, hvor 50 procent fordeles ligeligt blandt alle institutionerne, og hvor 50 procent fordeles til de institutioner, der har flest sårbare børn.


Annonce

Vi træffer de beslutninger, som vi mener, er de rigtige. Man er velkommen til at være uenig i dem, men i en politisk styret organisation er det nu en gang politikernes rolle at træffe beslutninger.

Kim Aas Christensen (S) og Jack Odgaard (DF)


I Opvækst- og Læringsudvalget valgte vi at anbefale denne model, fordi vi politisk ønsker at løfte de institutioner i vores kommune, som har familier og børn, der kæmper med forskelligt og derfor kræver en særlig indsats i hverdagen.

Beslutningen er taget ud fra mange politiske drøftelser, undersøgelser og ved inddragelse af viden fra fagfolk og ligger i lige linje med den politiske dagsorden, vi har i Faaborg-Midtfyn Kommune, hvor forebyggelse er i fokus.

Søndag den 21. juni kunne vi så læse i avisen, at flertallet i kommunalbestyrelsen havde taget en ”principiel forkert beslutning”. En noget særegen udtalelse, om en politisk beslutning.

Vi politikere lytter selvfølgelig til alle, forældre, medarbejdere, ledere, mv. I denne sag, som i mange andre, har inputtene gået i vidt forskellig retning. Der findes ikke nogen objektiv og evig rigtig løsning på komplicerede politiske spørgsmål - hvis der gjorde det, kunne vi afskaffe politikerne og indføre ekspertpaneler til at styre vores land.

I sidste ende er det vores opgave at kombinere de mange input med vores egne grundholdninger og ud fra dette træffe den beslutning, som vi hver især synes, er den rigtige. Og det er præcis, hvad vi har gjort i denne sag – i lighed med de mange andre, vi træffer beslutning om.

I artiklen antydes det imidlertid, at når vi kan træffe en sådan ”forkert” beslutning, er det enten, fordi vi er uvidende, eller fordi vi er blevet manipuleret af vores direktion. Ingen af disse muligheder er korrekte.

Vi træffer de beslutninger, som vi mener, er de rigtige. Man er velkommen til at være uenig i dem, men i en politisk styret organisation er det nu en gang politikernes rolle at træffe beslutninger. Det håber og forventer vi, at alle respekterer.

Annonce
Assens For abonnenter

Det lille dyr stoppede byggeriet på Amager Fælled: Nu har Ulrik fundet fredet vandsalamander ved nyt boligområde på Fyn

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Marcel blev slået og sparket efter bytur: Nedlukning har gjort ham mere tryg i nattelivet - Det er tid til at forebygge volden

Hvem skal passe farmor For abonnenter

Tina blev sygemeldt efter at have passet sin gamle mor: - Det vigtigste er, jeg kunne stå med god samvittighed ved begravelsen

Middelfart

Klarer Bimse skærene? Se billederne fra besøgshundenes optagelsesprøve her

Nyborg For abonnenter

Nye skraldespande gør det umuligt for blinde at sortere: - Hvis jeg ikke havde min kone, ville alt ryge i den samme spand

Kultur

Radioveteraner på 73 og 85 år: Vil streame lokale nyheder og gammel musik

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Kultur

På Dagmarsminde får demente beboere kram, kærlighed og kage i stedet for medicin

Kerteminde

Mystisk skib set ud for Kerteminde: - Hvad filan laver de derude?

Danmark

Marias mor havde planlagt selvmord gennem flere år - Min verden gik fuldstændig i sort

Erhverv

Droner bruges mere og mere til transport: Om ti år er de lige så almindelige som biler

Odense For abonnenter

Pizzeria er skjult bag skraldespande, og rotter graver gange under fortovet: - Ville du selv spise her?

Odense

Et pletskud i Odense: Fugleøen i det kunstige naturparadis

Annonce