Annonce
Debat

Læserbrev: Efterskolen er et boost til vores ø

Merete Nyholm. Arkivfoto: Anders C. Østerby

Det er trist og ærgerligt, at I bliver ved at tærske rundt i Iza Alfredsens eksklusionssag i Ærø Plus.

Det er i hvert fald ikke gavnligt for hendes renommé her på Ærø og ikke mindst på Langeland, hvor hun pt. arbejder i en lægepraksis. Det hænder måske, at langelændere også læser Ærøsiderne.

Der kunne da være så meget andet, som kunne interessere læserne på Ærøsiderne, f.eks. generalforsamlingen forrige mandag på Ærø Efterskole, som nu lukker for den gamle elevgruppe og det indhold og læring, som der har været de sidste ca. 30 år, nemlig en efterskole for sent udviklede/bogligt svage. I alle disse år har mange unge her fundet ud af, at selv om de måske ikke er så gode til dansk og regning, så er de gode til så meget andet, og fra Ærø Efterskole er de kommet videre i livet med meget mere selvværd. Elevtallet er desværre de senere år faldet drastisk, da kommunerne, for at spare penge, prøver at lave deres egne tilbud til elevgruppen og beholde dem hjemme i kommunen.

Annonce

Vi blev på generalforsamlingen præsenteret for den nyansatte forstander, som kommer med stor efterskoleerfaring, gåpåmod og lyst til at oprette en ny og almen efterskole. Han har mange ideer til, hvad den nye skole skal beskæftige sig med, og jeg bed mærke i den store ros, som han gav Carl Jørgen Heide, nuværende formand for efterskolens bestyrelse og kommunalbestyrelsesmedlem for Ærø Plus. Han havde i den grad kunnet bruge Carl Jørgen som sparringspartner….

Vigtigt er det for hele øen, at efterskolen bevares. Der er tale om mange arbejdspladser, og mange nye elever, som får et godt efterskoleår – det kan være et godt “boost” til vores ø!

Til trods for den tristhed, som der også var, fordi der ved udgangen af skoleåret skal siges farvel til den sidste lille gruppe elever samt mange ansatte, og fremtiden alligevel er noget usikker, var der håb og god stemning på generalforsamlingen.

Det bliver spændende at følge arbejdet!

Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce