Annonce
Debat

Læserbrev efter ballade i menighedsråd: - Det vidner om manglende respekt for demokratiske beslutninger

Menighedsrådet ville flytte sognehuset ind i Provstistræde 16 i Assens (den røde bygning) ses bagerst. Provstiets nuværende lokaler i Damgade ses forrest (den gule bygning). Arkivfoto: Søren Plovgaard.

Som omtalt i Fyens Stiftstidendes er forholdene omkring Vor Frue Kirkes hus, Assens-Gamtofte Menighedsråd og Assens Provstiudvalg desværre endt i en meget ulykkelig situation.

Det er ærgerligt og meget synd for menigheden, for medarbejderne og især for Syngedrengene.

Assens sogns menighed går nu glip af nye og moderne mødefaciliteter med ”højt til loftet”.

Medarbejderne skal fortsat arbejde under utidssvarende forhold og i nedslidte lokaler.

Syngedrengene, en enestående og 165 år gammel institution i Assens med baggrund i Vor Frue Kirke, mister muligheden for rummelige, moderne og tidssvarende undervisnings- og øvelokaler. Syngedrengene har under organist Finn Pedersens ledelse udviklet sig til at være en særlig stor attraktion for Vor Frue Kirke og en meget væsentlig institution blandt Assens Kommunes kulturelle flagskibe. Dette arbejde må ikke gå tabt.

Det er ærgerligt, når en god og tiltrængt udvikling slutter i uværdige og ulige magtkampe mellem to kirkelige organisationer. Det kan den danske folkekirke ikke være tjent med.


Det er ærgerligt, når en god og tiltrængt udvikling slutter i uværdige og ulige magtkampe mellem to kirkelige organisationer. Det kan den danske folkekirke ikke være tjent med.

Ole Gundersen og Arne Jakobsen, Assens


Derfor må man spørge sig selv, har de demokratiske processer i folkekirken overlevet sig selv? Har folkekirken glemt at udvikle og efterleve demokratiets vilkår efter moderne principper?

De omtalte ejendomshandler blev godkendt af et markant flertal af de folkevalgte medlemmer i Assens-Gamtofte Menighedsråd og fik tillige Provstiudvalgets opbakning i september 2020.

Der er derfor vanskeligt at forstå, at Provstiudvalget ikke vil vedstå deres skriftlige godkendelse fra september 2020 og nu benytter sig af en til lejligheden fundet lille ”kattelem”. Det virker uden almindelig sund fornuft og vidner om manglende respekt for demokratiske beslutninger. Man kunne forledes til at tænke, at et mindretal - eller en budbringer - har kunnet påvirke den ændrede beslutning i Provstiudvalget. Det har nemlig ikke været nemt for Assens-Gamtofte Menighedsråd at få Provstiudvalget i tale.

Det synes også uforeneligt med demokratiske principper, hvis man kan deltage i begge råd med fuld stemmeret - især i sager, hvor man skal fremme en flertalsbeslutning, som man ikke selv har stemt for.

Der er ikke - med de desværre mangelfulde mødereferater fra PU-udvalgets møder - belæg for at påstå, at der er sket formelle fejl. Dette vil kræve en nærmere undersøgelse. Men sagen trænger til en bedre belysning – både for menighedens, medarbejdernes og Syngedrengenes skyld.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Stil et spørgsmål og vind fede præmier: Pokalvinder med OB gæster Abildtrup & Rasmussen

Annonce