Annonce
Sydfyn

Læserbrev: Det kunne være interessant at se et budget

Foto: Fotoware
Annonce

Lokaldebat: Louise Balslev fortæller os i forbindelse med en påtænkt rejsning af tre mega-vindmøller ved Broholm i Svendborg Kommune, at vindmøllerne på Ærø producerer 120 procent af den fornødne energi. Ærø er altså allerede netto-eksportør. Der fylder mine solceller jo ikke meget. Men jeg er nu glad nok for dem: Jeg sender strømmen gennem et jordvarmeanlæg, og får varme ud med en faktor på cirka 5. Vort totale energiforbrug ved et boligareal på cirka 140 kvadratmeter, var sidste år på under 5000 kwt.


Hvordan vil de da drive forretning? Hvad ligger der bag?

Aage P. Kürstein, Marstal


Til gengæld er jeg ikke glad for, at Lars Christian Lilleholt har aflyst en indgået aftale om netto-afregning. Nu eksproprierer man min el-produktion og betaler mig en spot-pris. Spot er det helt rigtige ord herfor: 0,0705 kr/kWt lød afregningen på. Og så er det, jeg tænker højt:

Transport for el koster ifølge afregning fra SE/Norlys 0,0440 i nettarif plus 0,0360 kr/kWt i systemtarif. Det giver -0,0605 kr. Det er da underskud! Det er da Ebberød Bank! Hvor mange kWt regner de med at producere p.a? Hvad ganger det så op til? Hvordan vil de da drive forretning? Hvad ligger der bag?

Får de mere end blot spot-pris? Kan de trække fra i noget uvedkommende skattehalløj? Eller sælger de CO2-kvoter? Så andre kan fortsætte med at svine? Og grøn-vaske (det er ligesom at hvidvaske, bare med kulsort energi)?

Det kunne være interessant at se et budget, gerne revisor-påtegnet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bevar Nyborgs volde

Annonce