Annonce
Sydfyn

Læserbrev: Det er meget usympatisk, Henning Borchert-Jørgensen

Bent Juul Sørensen Ærøs fremtid kommunalbestyrelsen ærø. Han er også landmand.
Annonce

Læserbrev: Ærøs borgmester Ole Wej Petersen går ind for solceller i Thorup.

Jeg har den modsatte holdning og er imod multinationale solceller på Ærø. Men ingen af os spiller uærligt spil.

Så jeg synes det er meget usympatisk, at Henning Borchert-Jørgensen drager borgmesteren ind i konspirations teorier omkring Better Energy, Fonden Ærøs Vedvarende Energipulje og Ærø Kommune.


Henning Borchert-Jørgensens konspirationsteorier minder mere om aktuelle amerikanske tilstande end om fredelige Ærø.

Bent Juul Sørensen, formand for Ærøs Fremtid


Jeg har som eneste folkevalgte deltaget i alle informationsmøder om et solcelleprojekt i Thorup. Og i et enkelt protestmøde.

Som jeg har oplevet det, har Ærø Kommune fået afvist alle placeringer undtagen den i Thorup.

Da der rejste sig et ønske fra kommunen om lokal medfinansiering, lagde Fonden sig ind i dette ønske og fik påvirket Better Energy. Selvom det ikke var Better Energy’s livret. Som jeg forstod sagen, ville der så være behov for et større areal ud over Thorup eller på resten af Ærø. Det kunne kommunen ikke levere.

De lokale finansielle institutter stod ikke i kø for at finansiere solceller. En forening “Sol over Ærø” blev dannet for at søge lokal indflydelse. Allerede på det stiftende møde herskede der totalt kaos blandt de valgte. Kursen var uklar. En ikke-samlende formand hjalp ikke til!

Handlinger og resultater udeblev. Det lokale islæt kunne “Sol over Ærø” ikke levere. Better Energy arbejdede videre, tilpassede og nedskar projektet med zoner rundt om. Næppe til alles tilfredshed, men dog en vis lydhørhed!

For mig er det helt naturligt, at en borgmester søger råd hos en given ansøger, inden et punkt bliver taget af en dagsorden på et aktuelt møde. Jeg mener det er rettidig omhu.

Henning Borchert-Jørgensens konspirationsteorier minder mere om aktuelle amerikanske tilstande end om fredelige Ærø. “Sol over Ærø” har skabt forvirring. Desværre ligner det, at dette forsætter.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense Håndbold For abonnenter

Nu med flere billeder fra dramaet: Førte med fem mål elleve minutter før tid - Odense Håndbold tæt på at slå legendarisk hold

Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce