Annonce
Sydfyn

Læserbrev: Derfor stemte vi imod færgerne

Flemming Boye og Bente Friis Andersen, kandidater til kommunalvalglet 2021 for Dansk Folkeparti Ærø.

I sommeren 2019 besejledes Ærø med tre færger. I sommeren 2020 var der fem, for i mellemtiden var både Ellen og ÆrøXpressen kommet til. Det var en væsentlig kapacitetsforøgelse.

Med disse nybygninger i drift mente vi ikke, at det hastede med at få bygget yderligere færger, men det mente andre i kommunalbestyrelsen, og ved en mærkværdig afstemning den 18. december 2019 blev et projekt med nye kommunale færger skudt i gang. Der blev lavet en arbejdsgruppe, som i sin helhed er mødtes tre gange, senest den 13. september for at modtage anbefalingen fra blandt andet to hidkaldte ”eksperter” og færgedirektøren.

Deres forslag kender vi nok alle sammen: To XXL-katamaraner til Svendborg-ruten og omplacering af en tvillingefærge imod vest. Pris 366 millioner kroner plus overskridelser minus statstilskud. Mon ikke 300-400 millioner i nettoomkostninger for kommunen er et godt bud?

Annonce

Vi går ind for grøn omstilling, men vi kan ikke gå ind for dette megalomaniske projekt og den medfølgende gældsætning. Skjoldnæs er udtjent, og hvis vi blot tager den ud, så havner vi kapacitetsmæssigt bedre end medio 2019, men ringere end i dag. En ret ligetil mulighed er at forlænge tvillingefærgerne og kombinere det med en grøn maskinudskiftning. Nettoomkostningen efter statstilskud ville nok blive ca. 90 millioner, og operationen ville kompensere kapacitetstabet ved skrotningen af Skjoldnæs. Driftsøkonomien ville være gunstig, da der næppe skal bruges mere brændstof eller besætning på tvillingerne, derimod spares der penge, når Skjoldnæs forsvandt.

Et kommunalbestyrelsesflertal på ti besluttede i stedet at køre videre med mega-projektet, i første omgang ved at ansøge om statstilskud.

Vi kunne godt have valgt at stemme for selve fremsendelsen af en tilskudsansøgning, men vi vurderede, at vi meget nemt kunne blive skrevet ind i en fortælling om, at kommunalbestyrelsen havde besluttet mega-projektet og nu blot skulle have afklaret nogle detaljer. Det er på ingen måde dækkende for vores holdning, og derfor stemte vi imod.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Odense

Kender du en solstråle? Kommune søger unge til at hygge om de ældre på plejehjem

Nordfyn For abonnenter

Passager faldt ud af kurven: Havarikommission har undersøgt alvorlig hændelse under DM i ballonflyvning

Nyborg

Det var kattens: Mumier er ren overtro

Odense For abonnenter

Det virker: Partikeludledningen er faldet i Odenses miljøzone

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Navne

Fynske dødsfald

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Lykke var træt af at bruge op mod 1500 kroner på kalendergaver - men så fik hun en idé, som kan spare forældre en masse penge

Kerteminde

Brummelyd nær det tidligere Lindø holdt Julie vågen: - Den går lige i rygsøjlen

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Assens

Derfor bliver træer fældet i bunkevis, inden en ny lokalplan er klar: Nyt boligprojekt kan være på vej her

Annonce