Annonce
Sydfyn

Læserbrev: At skelne mellem sandheder og løgne

Peter Hansted, borgmesterkandidat, Socialdemokraterne
Annonce

Kære Agnete la Cour

Det var kraftige sager, du sparer ikke på krudtet. Jeg vil prøve at gøre det kort.

Sidst vi stemte om BNBOer (boringsnære beskyttelsesområde, red.), stemte jeg for toårige netop, fordi arealerne er større end etårige. Havde intet ændret sig siden, kunne vi have beholdt dem, men sker der væsentlige ændringer i pumpningerne på de enkelte boringer, skal de genberegnes.

De sidste par år er der skruet så meget op eller ned for pumpningen på vores boringer, at det er forvaltningens vurdering sammen med Svendborg Kommune, der er myndighed på området, at BNBO skal genberegnes. Den ansøgning er sendt og betyder, at der vil blive genberegnet efter miljøstyrelsens regler om etårige BNBOer.


Hold krudtet tørt. Der er stadig over et år til valget

Peter Hansted, borgmesterkandidat, Socialdemokratiet


Hvem passer så på vores grundvand? Socialdemokratiet har igennem mange år foreslået skovrejsning over drikkevandsområder. Det er vi ikke kommet igennem med.

Til budgetforhandlingerne har vi i år foreslået, at der afsættes to millioner til formålet. Derudover arbejder vi med en ny kommuneplan, hvor der udlægges større arealer til skov på Ærø.

Derudover kan vi jo arbejde for, at arealer over drikkevand gøres sprøjte- og gødningsfrie ved omlægninger til andre formål, men da det er privatejet jord, kræver det jo lodsejernes accept og penge til formålet.

Alt det kan vi jo tage over en kop kaffe. Hold krudtet tørt. Der er stadig over et år til valget.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce