Annonce
Debat

Læserbrev:

Læserbrev: I henhold til artiklen i FAA d. 20 maj vil jeg gerne fremføre følgende: Som almindelig bruger af fjernvarmen og som aktiv deltager i alle forhold deromkring, så undrer det mig, at byrådet igen bliver nødt til udskyde vedtagelser desangående.

Fjernvarmebestyrelsen, kraftvarmeværket og byrådet har gennem den sidste tid fået rigtig mange seriøse og faglige beregninger, rapporter og tilbud om fordele for mulige besparelser for os forbrugere, og vi forventer bestemt beslutninger fra byrådet i dette år.

Det undrer mig også, at der fornyligt er adskillige byrådsmedlemmer, der ikke blevet hørt i de udvalg, der skal tage beslutningerne, så de derfor udskydes med muligvise store tab på de tilbud, der ligger på bordet pt. fra leverandører til alternativerne til kraftvarmeværker.

De ansattes begrundelse for at bevare deres arbejdsplads var muligheden for at kunne holde deres traditionsrige julefrokost. Det er dybt uprofessionelt og nærmest latterligt, når vigtige miljøforbedringer og økonomi for mange fjernvarmeforbrugere er på spil.

Den manipulation med information om de samfundsøkonomiske beregninger i forhold til ny miljøvenlig teknik af fjernvarmen er højst uforståelig, da alle jo giver udtryk for, at de ønsker miljøvenlig omstilling.

Det virker mistænkeligt, at kommunen på den seneste generalforsamling i Fjernvarmen brugte deres 50 stemmer i et forsøg på at holde nye, kompetente andelshavere fra at blive en del af bestyrelsen.

Kommunen bør få styr på deres ejerskab af Kraftvarmeværket, således at de ansatte dér og kommunen samarbejder for en klimavenlig fjernvarmeproduktion. Dette vil fremover samtidig nedsætte prisen på fjernvarmen.

Kære avis. Skriv hvordan det virkelig forholder sig i de kompetencebærende grupper, der manipulerer og bremser den viden og de undersøgelser, der gør det muligt for politikerne at tage beslutninger, så de kan overholde de løfter, der er givet til forbrugerne af fjernvarmen.

Annonce
Kommunen bør få styr på deres ejerskab af Kraftvarmeværket, opfordrer Gyvel Kallan. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ghettopakke: Aktuelle tal, tak

Der er ikke længere blot én, men nu to rigtig gode grunde til, at partierne bag den såkaldte ghettopakke tænker sig godt om og justerer kriterierne, inden de pålægger en række kommuner at begynde nedrivning af boligområder på den hårde ghettoliste. Med et bredt flertal bestående af seks partier bag ghettopakken må man udlede, at dette tiltag mod socialt udsatte parallelsamfund har solid folkelig forankring. Men den folkelige forståelse kan hurtigt skrumpe ind, hvis det viser sig, at et nedrivningsdiktat har et grotesk skær af tilfældigheder. Det har stødt mange borgere, at Odense Kommune tilbyder flyttepenge til dømte kriminelle i boligområder, der risikerer at havne på den nye ghettoliste, som sendes ud til december. Forargelsen er forståelig, selv om kommunen kun reagerer som alle andre, der ser en kæmpeudgift tårne sig op forude: Man forsøger at undgå den. Og her er der tale om, at nogle færre beboere med en plettet straffeattest i et par opgange måske er afgørende. Senest er det kommet frem, at nedrivning kan blive udløst af, hvad man kan kalde bagatelkriminalitet. Hvis en person får en bøde og ikke betaler den, havner sagen i retten, hvor personen får en dom. Ifølge et datatræk hos Fyns Politi for 2017 og 2018 har otte personer med adresse i det nedrivningstruede boligkvarter Solbakken i Odense fået en dom på grund af en ikke-betalt bøde. Disse eksempler belaster altså Solbakken i ghettoregnskabet og kan i sidste ende betyde nedrivning. Venligt udlagt vil det være et papirtyndt grundlag. Boligminister Kaare Dybvad besøgte et af Odenses udsatte boligkvarter for nogle dage siden og havde ingen bemærkninger til kommunens flyttehjælp til kriminelle. Derimod stillede Dybvad i udsigt, at de tal, der skal danne grundlag for ghettolisterne, skal være så aktuelle som muligt. Hvis det skal forstås sådan, at de 11 måneder gamle tal, der bruges i dag, ikke dur, er det en god erkendelse, selv om skrotning bør være en selvfølge. Betryggende vil det også være, hvis partierne bag ghettoaftalen giver opgørelsesmetoden et eftersyn. På landsplan berører ghettoplanen flere tusind mennesker og koster mange milliarder. Derfor skal kriterier og udførelse være uangribelig.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce