Annonce
Livsstil

Læserarrangement: Besøg haveskribentens have

Haven ligger bag huset og er omgivet af marker og skov. Læserne får adgang til haven i et par timer, hvor Birgitte Hasholt vil vise rundt og svare på spørgsmål som her ved et tidligere arrangement. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Magasinet Boligs haveskribent, Birgitte Hasholt, åbner om en lille uges tid sin have ved skovbrynet i Krarup eksklusivt for Fyens Stiftstidendes og Fyns Amts Avis' fuldtbetalende abonnenter.

På torsdag, 6. september, åbner Magasinet Boligs faste haveskribent sin have eksklusivt for trofaste læsere af Fyens Stiftstidende eller Fyns Amts Avis. Det sker klokken 18.30-20.30 som et af Café Stiftens og Debatteriets populære læserarrangementer.

Men der er kun plads til 50 deltagere, som til gengæld får mulighed for at høre Birgitte Hasholt fortælle om sin have, som hun har dyrket i 21 år. Hun er selvforsynende i flere måneder om året, ikke mindst takket være sit gede- og hønsehold, som også sætter præg på den smukke have.Birgitte Hasholt viser rundt i sin have med staudebede, drivhus og køkkenhave. Haven har også mange interessante krydderurter og lægeplanter. Et område i haven er arkitekttegnet og anlagt som en afstressende sanse- og terapihave, og et højbed er smukt og praktisk. Birgitte Hasholt har også en hønsegård og et lille andehold, der bekæmper dræbersnegle.

Ud over at Birgitte Hasholt viser rundt i sin have, er der også mulighed for at stille spørgsmål til hende og eventuelt få gode råd til at få det bedste ud af haven.Vær opmærksom på, at arrangementet er udendørs og gennemføres i alt slags vejr, men alle haveelskere ved, at det blot er et spørgsmål om den rette påklædning.

De 50 pladser tildeles efter først til mølle-princippet ved at ringe på 66111111 fra mandag klokken otte. Bemærk, at alle deltagere skal parkere oppe ved vejen på savværkets parkeringsplads og gå de få hundrede meter ned ad markvejen. Adressen er Hundstrupvej 36.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Går modeshow i genbrugstøj

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Fyn For abonnenter

26,5 milliarder fordelt til sundhed, forurening og trafik: Sådan påvirker regionens budget dig

Fyn

Borgmester om Middelfarts jobvækst: - Først og fremmest er det et udtryk for, at mange af kommunens virksomheder klarer sig godt

Annonce