Annonce
Livsstil

Læserarrangement: Besøg haveskribentens have

Haven ligger bag huset og er omgivet af marker og skov. Læserne får adgang til haven i et par timer, hvor Birgitte Hasholt vil vise rundt og svare på spørgsmål som her ved et tidligere arrangement. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Magasinet Boligs haveskribent, Birgitte Hasholt, åbner om en lille uges tid sin have ved skovbrynet i Krarup eksklusivt for Fyens Stiftstidendes og Fyns Amts Avis' fuldtbetalende abonnenter.

På torsdag, 6. september, åbner Magasinet Boligs faste haveskribent sin have eksklusivt for trofaste læsere af Fyens Stiftstidende eller Fyns Amts Avis. Det sker klokken 18.30-20.30 som et af Café Stiftens og Debatteriets populære læserarrangementer.

Men der er kun plads til 50 deltagere, som til gengæld får mulighed for at høre Birgitte Hasholt fortælle om sin have, som hun har dyrket i 21 år. Hun er selvforsynende i flere måneder om året, ikke mindst takket være sit gede- og hønsehold, som også sætter præg på den smukke have.Birgitte Hasholt viser rundt i sin have med staudebede, drivhus og køkkenhave. Haven har også mange interessante krydderurter og lægeplanter. Et område i haven er arkitekttegnet og anlagt som en afstressende sanse- og terapihave, og et højbed er smukt og praktisk. Birgitte Hasholt har også en hønsegård og et lille andehold, der bekæmper dræbersnegle.

Ud over at Birgitte Hasholt viser rundt i sin have, er der også mulighed for at stille spørgsmål til hende og eventuelt få gode råd til at få det bedste ud af haven.Vær opmærksom på, at arrangementet er udendørs og gennemføres i alt slags vejr, men alle haveelskere ved, at det blot er et spørgsmål om den rette påklædning.

De 50 pladser tildeles efter først til mølle-princippet ved at ringe på 66111111 fra mandag klokken otte. Bemærk, at alle deltagere skal parkere oppe ved vejen på savværkets parkeringsplads og gå de få hundrede meter ned ad markvejen. Adressen er Hundstrupvej 36.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce