Annonce
Livsstil

Læserarrangement: Besøg haveskribentens have

Haven ligger bag huset og er omgivet af marker og skov. Læserne får adgang til haven i et par timer, hvor Birgitte Hasholt vil vise rundt og svare på spørgsmål som her ved et tidligere arrangement. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Magasinet Boligs haveskribent, Birgitte Hasholt, åbner om en lille uges tid sin have ved skovbrynet i Krarup eksklusivt for Fyens Stiftstidendes og Fyns Amts Avis' fuldtbetalende abonnenter.

På torsdag, 6. september, åbner Magasinet Boligs faste haveskribent sin have eksklusivt for trofaste læsere af Fyens Stiftstidende eller Fyns Amts Avis. Det sker klokken 18.30-20.30 som et af Café Stiftens og Debatteriets populære læserarrangementer.

Men der er kun plads til 50 deltagere, som til gengæld får mulighed for at høre Birgitte Hasholt fortælle om sin have, som hun har dyrket i 21 år. Hun er selvforsynende i flere måneder om året, ikke mindst takket være sit gede- og hønsehold, som også sætter præg på den smukke have.Birgitte Hasholt viser rundt i sin have med staudebede, drivhus og køkkenhave. Haven har også mange interessante krydderurter og lægeplanter. Et område i haven er arkitekttegnet og anlagt som en afstressende sanse- og terapihave, og et højbed er smukt og praktisk. Birgitte Hasholt har også en hønsegård og et lille andehold, der bekæmper dræbersnegle.

Ud over at Birgitte Hasholt viser rundt i sin have, er der også mulighed for at stille spørgsmål til hende og eventuelt få gode råd til at få det bedste ud af haven.Vær opmærksom på, at arrangementet er udendørs og gennemføres i alt slags vejr, men alle haveelskere ved, at det blot er et spørgsmål om den rette påklædning.

De 50 pladser tildeles efter først til mølle-princippet ved at ringe på 66111111 fra mandag klokken otte. Bemærk, at alle deltagere skal parkere oppe ved vejen på savværkets parkeringsplads og gå de få hundrede meter ned ad markvejen. Adressen er Hundstrupvej 36.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce