Annonce
Livsstil

Læserarrangement: Besøg haveskribentens have

Haven ligger bag huset og er omgivet af marker og skov. Læserne får adgang til haven i et par timer, hvor Birgitte Hasholt vil vise rundt og svare på spørgsmål som her ved et tidligere arrangement. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Magasinet Boligs haveskribent, Birgitte Hasholt, åbner om en lille uges tid sin have ved skovbrynet i Krarup eksklusivt for Fyens Stiftstidendes og Fyns Amts Avis' fuldtbetalende abonnenter.

På torsdag, 6. september, åbner Magasinet Boligs faste haveskribent sin have eksklusivt for trofaste læsere af Fyens Stiftstidende eller Fyns Amts Avis. Det sker klokken 18.30-20.30 som et af Café Stiftens og Debatteriets populære læserarrangementer.

Men der er kun plads til 50 deltagere, som til gengæld får mulighed for at høre Birgitte Hasholt fortælle om sin have, som hun har dyrket i 21 år. Hun er selvforsynende i flere måneder om året, ikke mindst takket være sit gede- og hønsehold, som også sætter præg på den smukke have.Birgitte Hasholt viser rundt i sin have med staudebede, drivhus og køkkenhave. Haven har også mange interessante krydderurter og lægeplanter. Et område i haven er arkitekttegnet og anlagt som en afstressende sanse- og terapihave, og et højbed er smukt og praktisk. Birgitte Hasholt har også en hønsegård og et lille andehold, der bekæmper dræbersnegle.

Ud over at Birgitte Hasholt viser rundt i sin have, er der også mulighed for at stille spørgsmål til hende og eventuelt få gode råd til at få det bedste ud af haven.Vær opmærksom på, at arrangementet er udendørs og gennemføres i alt slags vejr, men alle haveelskere ved, at det blot er et spørgsmål om den rette påklædning.

De 50 pladser tildeles efter først til mølle-princippet ved at ringe på 66111111 fra mandag klokken otte. Bemærk, at alle deltagere skal parkere oppe ved vejen på savværkets parkeringsplads og gå de få hundrede meter ned ad markvejen. Adressen er Hundstrupvej 36.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce