Annonce
Faaborg-Midtfyn

Læser undrer sig: Kan kæledyr mon få coronavirus?

- Risikoen for, at en hund får covid-19, er minimal, siger dyrlæge Peter Knold fra Årslev Dyreklinik. Arkivfoto: Lasse Hansen
En læser har spurgt redaktionen, hvorvidt kæledyr kan blive smittet med coronavirus. En hund i Nordjylland er blevet konstateret smittet med covid-19, men sandsynligheden for, at det sker, er minimal, vurderer dyrlæge Peter Knold fra Årslev Dyreklinik.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Flere minkfarme i Nordjylland har fået konstateret coronavirus, og en hund på en af gårdene, hvor der var mink, er også blevet smittet med covid-19.

Det har fået nogen til at frygte, at deres kæledyr også kan blive smittet.

"Kan kæledyr, der færdes frit i naturen, få coronavirus?"

Sådan lyder et spørgsmål, som en læser, Bo K. Stephensen, har stillet til redaktionen i forbindelse med avisens artikelserie"Vores kæledyr".

- Risikoen for, at en hund får covid-19, er minimal, siger dyrlæge Peter Knold fra Årslev Dyreklinik.


Risikoen for, at en hund får covid-19, er minimal.

Dyrlæge Peter Knold fra Årslev Dyreklinik


- Hunden, der fik coronavirus i Nordjylland, var jo på gården med minkene, hvor også ejeren har fået coronavirus. Så hunden er blevet smittet af enten minkene eller af ejeren, som den har været tæt på, siger Peter Knold.

Annonce

Minimal risiko

Den nordjyske hund er indtil videre det eneste tilfælde med covid-19 herhjemme. Man skal ikke være nervøs for, at sin hund får coronavirus ved at færdes i det fri.

- Covid-19 smitter kun ved tæt kontakt, så risikoen er minimal, hvis hunden løber frit, siger Peter Knold.

Dyrlægerne undersøger ikke generelt for coronavirus, men de skal reagere, hvis der er mistanke om coronavirus hos en hund.

- I så fald skal vi kontakte Fødevaredirektoratet, fortæller Peter Knold.

Typisk vil mistanken om coronavirus hos en hund opstå ved, at en ejer selv er smittet med coronavirus. Ved tæt kontakt med kæledyret kan dyret i sjældne tilfælde også pådrage sig coronavirus.

- Hunden vil i så fald være smittebærer, og så skal den ligesom mennesker med coronavirus være i karantæne i 14 dage, forklarer Peter Knold, der ikke selv har oplevet kæledyr med covid-19 eller mistanke om det på sin klinik i Årslev.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Ekspert: Der ruller hoveder i Barcelona

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Sydfyn For abonnenter

Nyt signalsystem: Transportminister afviser at prioritere Svendborgbanen

Odense

Windell er bekymret for corona-krisen forud for budgetforhandlinger: - Vi skal ikke give en masse løfter

Annonce