Annonce
Middelfart

Læser undrer sig: Hvorfor skrev Middelfart-redaktionen ikke noget om 1. maj?

Niels Ole Frederiksen. Arkivfoto

Lokaldebat: 1. maj er arbejdernes internationale kamp- og festdag. Sådan er det også her i Middelfart. Hvert år arrangerer LO, SF, Enhedslisten og Socialdemokraterne et fælles 1. maj-møde på Lillebæltværftet med taler, sang, musik, fadøl og pølser.

Sidste år og i år blev 1. maj-festen aflyst på grund af covid-19-restriktionerne.

I år blev der i stedet arrangeret et fælles møde på Facebook, som alle kunne deltage i, hvis man ville. Jeg havde lidt bøvl med at få min computer til at virke, men så tænkte jeg, at jeg holder jo Fyens Stiftstidende, og her kunne jeg vel dagen derpå læse om de budskaber, politikerne, herunder borgmesteren Johannes Lundsfryd, ville fremkomme med. Nogle af borgmesterens budskaber er vel et signal om, hvilke emner vi kan forvente vil være aktuelle til det kommende kommunalvalg senere på året.

Annonce

Men søndag den 2. maj på Middelfarts lokalside af Fyens Stiftstidende var der intet om 1. maj. Bogense-siden havde dog lidt om en mand og en rød fane på en halvtom villavej. Og Odense-redaktionen havde brugt lidt spalteplads på deres borgmesters 1. maj i egen baghave. Men ingen af redaktionerne forholdt sig til det politiske indhold.

På Middelfart-siden var den store, ”aktuelle nyhed” et kæmpe to-siders opslag om en enlig konfirmands trængsler. Dette opslag kunne med rette have være bragt i et af kommunens mange kirkeblade.

Mon ikke der kommer noget mandag den 3. maj om essensen af 1. maj-mødet? Ej heller mandag den 3. maj. Ikke en linje om borgmesterens tale og indhold af denne.

Helt ærligt, selvom den borgerlige avis Fyens Stiftstidende ikke regner socialdemokraterne og andre på den fløj for noget som helst, så synes jeg da godt, at borgmesterens tale kunne have en vis aktualitet også for FS' læsere. Men nej, redaktionen i Middelfart nævner ikke 1. maj-mødet med et ord.

Svar fra lokalredaktør Sofie Ejlskov Hugger: Kære Niels Ole. Jeg beklager, at du har måttet gå forgæves efter en historie, som du havde ønsket dig i avisen, og jeg forstår sådan set godt din undren, som vi vil tage til efterretning næste år. Vi havde dog en omtale af arrangementet på forkant, der gjorde læserne opmærksomme på, hvor det var muligt at følge med i 1. maj-talerne. Men vi mente ikke, at det var den rigtige prioritering for os at lave en historie på bagkant, da arrangementet var virtuelt, og vi ikke følte, vi kunne bidrage med noget, som læserne ikke i forvejen kunne følge med i via sendingen på Facebook. Det handler på ingen måde om, at vi ikke regner venstrefløjen for relevant, og politikerne herfra optræder ganske ofte i vores spalter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce