Annonce
Faaborg-Midtfyn

Læser undrer sig: Hvorfor skal der spares på skolerne?

Ingen politikere ønsker at spare på folkeskolerne. Arkivfoto
En læser spørger til de mange spareplaner på skoleområdet. Med den helt nye økonomiske håndsrækning fra staten, ser flere politikere gerne, at skoleområdet slipper billigere i næste års besparelser.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: "Vi ligger under landsgennemsnittet i udgifter på både skole og dagtilbud. Hvordan kan det være, man fortsat ønsker at spare massivt der?"

Sådan spørger Dorthe Greve i forbindelse med den journalistiske kampagne Vores velfærd, hvor læsere kan spørge redaktionen om næste års kommunale økonomi.

Avisen har taget spørgsmålet med videre til tre partier. Samtidig har vi spurgt, om de millioner, som staten netop har lovet, kan være med til at frede skolerne.

Kommunernes Landsforening og regeringen indgik fredag en aftale om kommunernes økonomi. Borgmester Hans Stavnsager har vurderet, at det betyder, at Faaborg-Midtfyn kun skal spare 25 millioner, mens mange havde frygtet et noget højere beløb.

Kim Aas Christensen, Socialdemokratiet

Kim Aas Christensen, Socialdemokratiet. Arkivfoto: Kim Rune

- Det er et godt spørgsmål, og et svar er jo, at vi heller ikke ønsker at spare på skolerne. Indtil nu har vi kigget på nogle drastiske besparelser, men nu ser det heldigvis lidt lysere ud. Besparelser koster jo ofte lejrskoler og de mere kreative ting, men jeg synes ikke, skolerne skal presses mere, end de er i dag.

- Nu ser økonomien knap så slem ud, som vi havde frygtet. Som formand for Opvækst- og Læringsudvalget, som er et af de områder, der så ud til at blive hårdest ramt, synes jeg, vi skal kigge på, om vi kan luge alt det ud, som slet ikke er spiseligt.

- Kan du være konkret?

- Forslaget om, at det skal være dyrere i daginstitutioner, samtidig med der skal være kortere åbningstider, vil jeg godt slippe for.

Jack Odgaard, Dansk Folkeparti

Jack Odgaard, Dansk Folkeparti. Arkivfoto: Kim Rune

- Vi skal jo finde nogle penge, men jeg synes ikke, vi skal spare på skolerne. Når vi sparer på skolerne, kan kvaliteten kun blive ringere. Vi har sparet det, vi skal på skolerne. Der har været en årrække, hvor skolerne har haft nok penge at gøre med, og hvor de kørte deres egen kasse ved siden af. Det gør de ikke mere.

- Hvad tænker du i lyset af økonomiaftalen, som borgmesteren vurderer, vil betyde, at Faaborg-Midtfyn kun skal spare 25 millioner?

- Det står for hans regning. Jeg stoler ikke nogle tal, før vi har pengene i hånden. Men det her skal komme børn og de gamle til gode, og så har jeg lettere ved at tage fra kulturområdet.

Søren Clemmensen, Konservative

Søren Clemmensen, Konservative. Arkivfoto: Kim Rune

- Jeg kan sige for mit eget vedkommende, at jeg ikke vil spare på basisvelfærden. Det er børn, uanset om de går i vuggestue, dagpleje eller i skole. Jeg vil hellere spare penge på de borgere, vi har, end på de borgere, som vi måske får. Der er endnu ikke nogen, der har kunnet dokumentere, at flere borgere giver flere penge i kassen.

- Hvad mener du i forhold den håndsrækning, som staten kommer med? Kan skolerne fredes helt?

- Det har jeg svært ved at overskue endnu. Spørgsmålet handler ikke om, hvorvidt vi bruger mindre end gennemsnittet, fordi der er altid nogen, der vil ligge under. Spørgsmålet er, om vi bruger penge nok på skolerne. Det synes jeg ikke.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Kerteminde For abonnenter

Borgmester foreslår letbane-etape til Lindø: Vil gerne drøfte Radikales letbane-drømme

Annonce