Annonce
Faaborg-Midtfyn

Læser undrer sig efter flere smitte-tilfælde: Nu kan testbil være på vej til Faaborg

Region Syddanmarks corona-testbil var i juli flere gange på besøg på havnen i Faaborg. Arkivfoto: Palle Søby
En testbil kan være på vej til Øhavsskolen, hvor der de seneste dage har været flere smittetilfælde. Har man symptomer, skal man til Odense eller Svendborg for at blive testet.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Med et større udbrud i Kværndrup og et mindre på Øhavsskolen i Faaborg er smittetallet i Faaborg-Midtfyn er steget markant de seneste dage, og nu er kommunen havnet højt oppe på sundhedsmyndighedernes såkaldte bekymringsliste.

Det har fået læseren Dorthe Ibba til at spørge redaktionen; "Hvor kan vi i den kommende tid blive testet i Faaborg?"

Svaret er, at det kan man ikke på nuværende tidspunkt. Men i lyset af de fire smittetilfælde på Øhavsskolen i Faaborg, hvor omkring 200 elever i 7., 9. og 10. klasse er blevet sendt hjem med besked om at blive testet, har Faaborg-Midtfyn Kommune nu ansøgt om at få en såkaldt testbil til byen.

Det fortæller direktør i kommunen Siggi W. Kristoffersen, der forventer at få svar på ansøgningen torsdag.

Efter en medarbejder på Tre Ege Skolen i Kværndrup mandag blev testet positivt og hele skolen efterfølgende sendt hjem, spurgte Faaborg-Midtfyn Kommune også om, om man kunne få en testbil til skolen.

- Men man skal være over 12 år for at kunne blive testet i testbilen, så det ville ikke give mening, forklarer Siggi W. Kristoffersen om skolen

Siden mandag har virkeligheden dog ændret sig i Kværndrup, hvor 16 beboere og en ansat på Seniorcenter Egebo er blevet testet positiv for covid-19. Derfor kommer der torsdag en testbil til byen, hvor det dog kun er beboere og ansatte, der kan blive testet.

Testbilen er en ombygget ambulance, som virksomheder, kommuner eller uddannelsesinstitutioner kan ansøge Region Syddanmark om at få på besøg. Det er regionen, som hver dag vurderer, hvor bilerne skal sendes hen, afhængig af hvor behovet er størst.

Annonce

Her kan du blive testet

Har man symptomer og gerne vil testes, skal man først henvende sig til sin læge, hvorefter man skal bestille en test på coronaprover.dk til podningsklinikkerne på OUH - enten i Odense eller Svendborg.

Hvis man ikke har symptomer, men gerne vil testes, kan man bare bestille en tid på coronaprover.dk til testcenteret på Vibelundsvej i Odense V.

Hvis man ikke har symptomer, men gerne vil testes, kan man også stille sig i kø ved de såkaldte testbiler, som kører rundt i hele Syddanmark. Hvor testbilerne kører hen, afgøres fra dag til dag. Listen findes og opdateres på Region Syddanmarks hjemmeside, rsyd.dk/testbiler. Her kan man som virksomhed, kommune eller uddannelsessted også bestille en testbil.

Tidligere skulle 2-12-årige børn uden symptomer have en lægehenvisning for at blive testet på et sygehus. Men nu kan forældre til symptomfrie børn mellem to og 12 år også blot bestille tid på coronaprover.dk til testcentret i Odense V. Børn under to år skal fortsat have en lægehenvisning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce