Annonce
Sydfyn

Læser-forslag: Lad graffiti-kunstnere slå sig løs på ny idrætshal

En læser foreslår, at man giver idrætshallen i Dronningemaen noget kulør. Foto: Henrik Nguyen
Et stort kunstværk eller graffitimaleri til at pryde ydersiden af den nye idrætshal i Dronningemaen. Det er forslaget fra avislæser og flittig læserbrevsskribent Svend Åge Jessen.

Svendborg: Den nybyggede idrætshal i Dronningemaen kunne godt trænge til noget kulør. Det mener i hvert fald Svend Åge Jessen, som bor i Svendborg og har henvendt sig til avisen med et forslag.

- Jeg har bemærket, at facaden, der vender ud mod Dronningemaen, ikke er så pæn. Derfor foreslår jeg, at man kunne få en kunstner eller graffitimaler til at illustrere, hvad der sker inde i hallen, uden på bygningen. Altså noget idræt, badminton, fodbold. Det giver bevægelse i væggen i stedet for, at den bare er grå, lyder det fra læseren.

- Jeg vil have en levende væg, og det bedste eksempel, jeg kan komme med, er væggen på Frederiksøen, der vender ud mod vandet (dokmaleriet Den Blå Dok, red.). Det er en pragtfuld oplevelse at stå i Vindebyøre og kigge over på den. Det er sådan noget, jeg foreslår, man kunne lave, siger Svend Åge Jessen om sin idé.

Annonce
Svend Åge Jessen foreslår, at man laver noget a la "Den Blå Dok" på Frederiksøen på idrætshallen i Dronningemaen.

Går ind for mere farve

Det er Haahrs Skole, der er indehaver af hallen i Dronningemaen. Men inden vi går videre med forslaget til skolen, runder vi lige Svendborg Streetartforening, der jo lige netop gør sig i graffiti.

Og formand Frederik Zinn synes - måske ikke helt så overraskende - godt om forslaget.

- I min optik kan der kun være for lidt farve i det offentlige rum, så jeg synes, det er en god idé, han er kommet med. Her i foreningen går vi meget ind for, at hvis nogen har lyst til at få noget malet, vil vi hellere end gerne etablere kontakten og se, om vi kan løse opgaven, lyder det fra formanden.

- Foruden at være en forening, der oplyser om, hvad graffiti og streetart er, og hvor man kan udøve det, er vores hovedformål, at vi gerne vil være med til at implementere det i byrummet. Så alle opgaver, der eventuelt kunne pryde byrummet med udtryk og farver, vil vi rigtig gerne rykke på, tilføjer Frederik Zinn.

Annonce

Masser af liv

Til syvende og sidst ligger beslutningen dog hos Haahrs Skole, og ifølge skoleleder Michael Graugaard er det ikke en del af planerne, at idrætshallen skal males.

Han mener, at hallen i sig selv er livlig - også uden farver.

- Prøv at køre forbi hallen en morgen eller ud på eftermiddagen, hvor der er mørkt omkring. Så kan du se, hvor transparent bygningen er. Det giver et vue ind til halrummet, hvor der er masser af glade børn og aktiviteter. Det er efter min mening nærmest et kunstværk i sig selv og det bedste syn, man får, når man triller forbi dernede, siger skolelederen.

- Der er nogle mahognirammer rundt om de store vinduer, der gerne skulle give en blød overgang fra den rå beton til vuet ind til hallen. Det kan godt stå for sig selv i mine øjne.

Michael Graugaard afslører samtidig, at området omkring hallen fortsat er under forandring, og at der er spændende tiltag på vej.

Idrætshallen i Dronningemaen set i morgentimerne, mens det stadigt er halv mørkt, og hvor man kan kigge ind i selve hallen og se aktivitet. Foto: Henrik Nguyen

- Selve p-pladsen, som kommunen skal etablere, når den gamle hal er væltet, ligner noget rod lige nu, men det bliver der lavet om på. Og på samme måde skal der være beplantning op ad hallen. Så det ydre er ikke færdigt endnu, siger han.

- Og så arbejder vi i et muligt kunstprojekt, der skal sættes op dernede, lyder det fra skolelederen, der dog på nuværende tidspunkt ikke kan løfte sløret yderligere for, hvad et sådant kan indeholde.

Manden bag idéen: Svend Åge Jessen, Svendborg.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Assens

Derfor bliver træer fældet i bunkevis, inden en ny lokalplan er klar: Nye byggegrunde kan være på vej her

Odense

19-årige Rosa har åbnet butik med egne designs midt i Odense: - Jeg var altid hende, der mødte op og lignede en regnbue

Erhverv For abonnenter

Snart fuldt hus på alle 17 etager: Ejendomsmægler kendt fra tv rykker ind i TBT Tower

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Erhverv

Kendt erhvervsleder med stort grønt hjerte: Affaldssorteringen i de fynske kommuner er alt for ringe

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv For abonnenter

Succes-virksomhed lader sig opkøbe: Nu skal det være slut med at takke nej til kæmpe vindmølle-ordrer

Danmark

Lykke var træt af at bruge op mod 1500 kroner på kalendergaver - men så fik hun en idé, som kan spare forældre en masse penge

Middelfart

Taget på fersk gerning: Polsk vognmand må efterlade lastbil i Danmark

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Navne For abonnenter

Gift i 65 år: - Og nu render du også med min tjenestepige!

Annonce