x
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Læsehund på Ringe Bibliotek: Vil du gerne læse for Birla?

Birla ligger klar og venter på, at nogen vil læse op for hende. PR-foto
Birla hedder den nye medarbejder på Ringe Bibliotek. Hun er en fire år gammel broholmer, der er ansat som læsehund. Biblioteket søger efter børn, der gerne vil læse for hende.

Ringe: En ny, ung medarbejder på fire år er netop blevet ansat på Ringe Bibliotek. Det drejer sig om Birla, der er en hund af racen broholmer. Hun er nyuddannet som læsehund og elsker, når man læser for hende, oplyser Ringe Bibliotek i en pressemeddelelse. Derfor søger biblioteket efter børn mellem 3. og 6. klassetrin, som kunne tænke sig at læse for hende.

En læsehund er en rolig og rar hund, som sammen med sin ejer har gennemført et kursus i "Foreningen Læsehunde" og derfor er certificeret til at kunne ligge stille ved siden af et barn med læseudfordringer, mens barnet læser op. Biblioteket hjælper med at finde litteratur, som passer til barnets niveau og interesser.

Fordelen ved at bruge hunde til læsetræning er, at hunden ikke retter eller dømmer, men skaber et roligt og trygt rum, hvor barnet kan øve sig og blive bedre. Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne har gode erfaringer med at bruge læsehunde.

Et læsehundeforløb tager seks uger, hvor barnet kommer ind på biblioteket en gang om ugen og læser for hunden, mens dens ejer opholder sig diskret i samme lokale. Det vil komme til at foregå på Ringe Bibliotek på torsdage kl. 15-16. Helligdage er undtaget.

Hvis man har et barn, som trænger til at få trænet sin læsemuskel og finde læselysten frem, kan man sende en mail til børnebibliotekar Jeanette Becker på jbeck@fmk.dk. Biblioteket vælger så de børn, som trænger mest til at få denne særlige hjælp.

Læsehunden Birla

Birla er en stor hund.

Hun elsker at kysse og få godbidder.

Hun elsker at blive nusset på maven.

Hun er mor til 11 hvalpe.

Hendes favoritfrugt er æbler, og hun kan ikke lide bananer.

Hun kan lave ”high 5” og give pote.

Hun er god til at sætte og lægge sig på kommando.

En gang imellem savler hun, men så har vi en stofble til at tørre mulen med.

Hun bliver bælgøjet, når godbidden er rigtig god.

Hun elsker, når man læser for hende.

Kilde: Ringe Bibliotek.

Den fire år gamle broholmer Birla er ansat som læsehund på Ringe Bibliotek. PR-foto
Birla er god til at lægge sig på kommando og elsker at blive læst for. PR-foto
Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Annonce