Annonce
Fyn

Lærerstuderendes klage virkede: Nu tilbyder ledelsen erstatningstimer

Tre glade lærerstuderende har efter dagens møde med ledelsen på UCL fået at vide, at de vil modtage både erstatning for mistede lektioner samt individuel vejledning. Foto: Sugi Thiru
Fyens Stiftstidende skrev mandag om en kollektiv klage fremsat af en stor gruppe lærerstuderende på University College Lillebælt i Odense. De studerende manglende blandt andet 36 ud af 84 lektioner for et fag. Ledelsen på UCL reagerer nu og tilbyder de studerende erstatningstimer.

- Lige nu har vi det fantastisk. Det var et rigtig godt møde, hvor vi synes, vi er blevet hørt. Han (uddannelsesleder på UCL, Anders Nørgaard, red.) var lydhør og anerkendte det, vi sagde, siger Steven Seth Domino, der er en af de studerende, der har stået i spidsen for den kollektive klage.

27 ud af 46 lærerstuderende med hovedfag i engelsk mener, at der har været et problem med deres undervisning. De studerende har i et af semestrene mistet 36 ud af de 84 lektioner med en underviser, som de har krav på. I juni måned bestod kun 19 af de 46 studerende deres eksamen. Ifølge de studerende har det været en direkte konsekvens af mangelfuld undervisning.

Annonce

Får erstatningstimer

Forud for mødet havde de studerende ønsket enten en kollektiv minimumskarakter eller erstatningstimer. En minimumskarakter bliver det ikke til, men de studerende får til gengæld kompenseret for 22 mistede lektioner. Erstatningslektionerne vil blive placeret i august, så de studerende får de bedste forudsætninger for at gå til reeksamen i september.

Derudover vil der blive tilbudt individuel vejledning til de studerende, der skal til reeksamen.

Også uddannelsesleder Anders Nørgaard er tilfreds med dagens møde.

- Jeg synes, vi har haft et fint og konstruktivt møde, hvor vi har fundet en god løsning. Vi tilbyder de studerende ekstra undervisning, så der kommer styr på de ting, de studerende har brug for, lyder det.

Kan du sige noget konkret om, hvorvidt I skal gøre noget anderledes fremadrettet?

- Nu kigger vi indad og følger op på de procedurer, vi har. Er der noget, der skal skærpes, gør vi selvfølgelig det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce