Annonce
Indland

Lærerne går til krisemøde om besparelser

Danmarks Lærerforening har indkaldt til krisemøde. Kredsformændene fra hele landet skal i dag drøfte alvorlige besparelser på folkeskoleområdet.

Danmarks Lærerforening har indkaldt kredsformændene fra hele landet for at drøfte nedskæringerne på de kommunale budgetter.

Regeringen har lagt op til, at kommunerne over de næste tre år skal spare fire milliarder kroner.

Pengene skal omfordeles til syge, udsatte og uddannelse. I det regnestykke venter folkeskolerne, at de står for skud.

I forvejen har en lang række kommuner meldt ud, at de venter at nedlægge lærerstillinger.

- Statsministeren har udtalt, at besparelserne skyldes et faldende elevtal. Men faldende elevtal kan slet ikke begrunde de massive nedskæringer, kommunerne i øjeblikket er presset til at gennemføre, siger Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening.

Ifølge en rundspørge blandt tillidsrepræsentanter på de københavnske skoler, vil der være 150 færre lærere og børnehaveklasseledere bag katederet på de københavnske skoler efter sommerferien.

Reduktionen i antallet af lærere finder sted samtidig med, at antallet af børn i den skolepligtige alder stiger med over 300 i København næste år.

Skolelærerne mødes tirsdag formiddag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce