Annonce
Indland

Lærere deltager i og accepterer elevers sexkåringer

Kune Sørensen mener, at det er over grænsen, at lærere deltager i seksualiserede kåringer i folkeskolen.

Med lærernes accept nominerer 9. klasseelever lærere i sexkategorier. Skoleledernes forening er rystet.

Lærere deltager i og accepterer 9. klasseelevers kåringer med seksuelle undertoner til afslutningsfesterne.

Lærerne kåres i kategorier som "Årets Tilf", som betyder "Teacher I'd like to fuck", og "Ring, når jeg fylder 18".

Det skriver Berlingske onsdag.

Videoer af nogle af elevernes awardshows er blevet lagt på YouTube blandt andet Munkekærskolen i Solrød.

Berlingske har set lignende videoer fra i alt seks skoler og endnu flere klasser i hovedstadsområdet.

Kuno Sørensen, chefpsykolog i Red Barnet, ser ikke med milde øjne på sådanne sager.

- Når lærerne medvirker i videoer, der beskæftiger sig med seksuelle forhold mellem lærere og elever, bevæger de sig ud over kanten, siger Kuno Sørensen til Berlingske.

- Straffeloven siger, at der ikke må være seksuelle forhold mellem lærer og elev. Her gør man det til underholdning, og det er dybt problematisk.

Berlingske har forsøgt at få en kommentar fra skoleleder på Munkekærskolen, Carsten Hansen, men han er ikke vendt tilbage.

Direktør for skoleområdet i Solrød Kommune, Charlotte Houlberg, ønsker ikke at udtale sig til Berlingske, men vil nu indskærpe over for kommunens skoler, at nomineringer ikke skal finde sted.

På Herfølge Skole i Køge var lærere også med i et lignende arrangement. Her blev videoen ifølge avisen godkendt af et lærerteam.

Skoleleder Helle Due Bense studsede heller ikke over kategorien, da videoen blev vist i skolens idrætssal.

- Jeg ved i hvilken kontekst, videoen er lavet, og den er lavet i en venskabelig relation og lutter kærlighed mellem lærerteam og elever, siger hun til Berlingske og fortsætter:

- Hvis man tager kategorien som et enkeltstående element, kan man få den tanke, at det er upassende. Men når jeg ser den i det samlede shows helhed, og jeg ved, hvad det er for en relation, har det ikke betydet, at jeg fik en skærpet opmærksomhed.

Helle Due Bense var ikke bekendt med, at videoen er lagt på YouTube, og det skal ikke ske fremover, fastslår hun.

Formand i Skolelederforeningen Claus Hjortdal er "rystet" over at høre om lærere, der lader sig nominere i kategorier med seksuel klang.

- Jeg kan slet ikke forstå, at man ikke kan se, at det er et fuldstændig forkert setup - uanset om det er i en sjov sammenhæng, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Odense Sporveje vil nedlægge stoppesteder

1995 4,7 millioner kroner. Så mange penge lagde 11.852 glemsomme fynske bilister i statskassen for ulovlig parkering i 1993. Hovedparten af afgifterne, der som bekendt er på 400 kroner pr. gang, blev lagt af 8816 i Fyns største politikreds, Odense. De 3036 øvrige afgifter er blevet opkrævet jævnt fordelt over resten af Fyn. Selv om afgiften for ulovlig parkering blev fordoblet fra 200 til 400 kroner 1. april 1991, kan de seks fynske p-kontrollører fortsat uddele lige så mange afgifter – ca. 12.000 – om året, konstaterer politikommissær Poul Dahl. 398 bilister klagede over afgiften, men kun 172 fik medhold og pengene eftergivet – oftest i forbindelse med læge- eller sygehusbesøg, der uventet trak ud. 1970 Statsbanerne udbyder i dag en ny Storebæltsfærge til 50 millioner kroner i licitation, og på forhånd ventes de fire værfter i Helsingør, Nakskov, Ålborg og Odense at være interesseret i ordren. Efter planen skal den nye tredækker leveres til sommeren 1972 eller muligvis først til foråret 1973. Samtidig viser en prognose, at færgekapaciteten skal fordobles inden udgangen af 1970-erne, hvis der ikke ret hurtigt tages beslutning om en bro mellem Fyn og Jylland. Færgen kommer i store træk til at ligne ”Arveprins Knud” og får en kapacitet på 450 personbiler og 1500 passagerer. En ny jernbanefærge, der kan overføre gennemgående eksprestog mellem Nyborg og Korsør, ventes bestilt til levering i 1973. 1945 Fra Odense Sporvejes begyndelse har der eksisteret en del faste stoppesteder på særligt trafikerede steder, men sporvejsselskabet overvejer at likvidere dem. Det gælder ved hjørnet af Klaregade og Mageløs samt ved hjørnet af Mageløs og Kongensgade, hvor der nu opsættes almindelige stoppestedsskilte i stedet. Ifølge driftsbestyrer Schaumann sker nedlæggelsen af de faste stoppesteder ud fra hensynet til at gennemføre en hurtigere drift under de nuværende, besværlige trafikforhold, hvor der er stort pres på sporvognene. De faste stoppesteder virker kun forsinkende, og hvis der ingen passagerer er at optage og afsætte, vil sporvognene altså fremtidig kunne køre videre uden standsning.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];