Annonce
Nordfyn

Lærer Runge gjorde indtryk: Taknemmelig elev donerer 10.000 kroner til lærer

Ole Runge kender den nordfynske natur ud og ind. Til foråret får han mulighed for at dele ud af sin viden til eleverne i tre nordfynske 4. klasser takket være en pengegave fra en tidligere elev, der efter mere end 50 år stadig tænker på sin gamle lærer. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg
Naturvejleder Ole Runge har fået 10.000 kroner fra en elev, der efter mere end 50 år stadig husker sin gamle lærer. Pengene skal bruges til naturoplevelser for nordfynske skolebørn.
Annonce

Nordfyn/Odense: Tre 4. klasser på nordfynske skoler får til foråret en ekstra naturoplevelse i form af en heldagsudflugt ud i naturen sammen med en kyndig naturvejleder.

Det gør de, fordi en elev på Risingskolen i Odense for mere end 50 år siden var så glad for sin lærer, Ole Runge, at eleven nu har besluttet at donere 10.000 kroner til Ole Runge, så han kan give andre børn en oplevelse i naturen.

Og Ole Runge, der i mange år har delt ud af sin viden om den nordfynske natur både som guide og som kunstner, har besluttet, at pengene skal bruges på en særlig naturoplevelser tre 4. klasser.

Den elev, der stadig efter mere end 50 år med glæde tænker tilbage på Ole Runges undervisning, hedder Erik Nielsen og er ejer af og direktør for virksomheden Dantaet i Odenseforstaden Højme.

Firmaet udvikler blandt andet alarmsystemer, der opdager og stopper lækager på rør og vandledninger. For eksempel bliver Dantaets teknologi installeret på alle stadions, hvor der skal spilles VM-fodbold i Qatar i 2022.

Annonce

- Ole kunne lide børn

- Med Ole (Runge) fik vi en lærer, der kunne lide børn. Han tog os blandt andet med til Romsø. Han var fantastisk, han kendte hvert eneste vandhul, og det var dybt fascinerende. Så jeg har tænkt på Ole i mange år, fortæller Erik Nielsen, der i mange år har arbejdet med vindmøller i USA.

Da Erik Nielsen en aften ringede til sin gamle lærer for at sige, at han gerne ville give ham 10.000 kroner til en naturoplevelse for børn, troede Ole Runge i første omgang, at det var en, der tog gas på ham. Han kunne ikke lige huske Erik Nielsen.

Men gaven er god nok, og efter en konkurrence er tre 4. klasser fra henholdsvis Hårslev, Morud og Krogsbølle nu valgt til at få en naturoplevelse for pengene.

Hvor eleverne skal hen, ligger endnu ikke fast, bortset fra at det bliver et sted, der kræver transport, fordi det kan være svært at få råd til inden for skolens eget budget. Og eleverne får fornøjelsen af både Ole Runge og Svend Erik Errebo som guider.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kritik af kommune i sag om ulovligheder i tidligere kro: Går efter de forkerte, mener lejerforening

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce