Annonce
Nordfyn

Lærer Runge gjorde indtryk: Taknemmelig elev donerer 10.000 kroner til lærer

Ole Runge kender den nordfynske natur ud og ind. Til foråret får han mulighed for at dele ud af sin viden til eleverne i tre nordfynske 4. klasser takket være en pengegave fra en tidligere elev, der efter mere end 50 år stadig tænker på sin gamle lærer. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg
Naturvejleder Ole Runge har fået 10.000 kroner fra en elev, der efter mere end 50 år stadig husker sin gamle lærer. Pengene skal bruges til naturoplevelser for nordfynske skolebørn.

Nordfyn/Odense: Tre 4. klasser på nordfynske skoler får til foråret en ekstra naturoplevelse i form af en heldagsudflugt ud i naturen sammen med en kyndig naturvejleder.

Det gør de, fordi en elev på Risingskolen i Odense for mere end 50 år siden var så glad for sin lærer, Ole Runge, at eleven nu har besluttet at donere 10.000 kroner til Ole Runge, så han kan give andre børn en oplevelse i naturen.

Og Ole Runge, der i mange år har delt ud af sin viden om den nordfynske natur både som guide og som kunstner, har besluttet, at pengene skal bruges på en særlig naturoplevelser tre 4. klasser.

Den elev, der stadig efter mere end 50 år med glæde tænker tilbage på Ole Runges undervisning, hedder Erik Nielsen og er ejer af og direktør for virksomheden Dantaet i Odenseforstaden Højme.

Firmaet udvikler blandt andet alarmsystemer, der opdager og stopper lækager på rør og vandledninger. For eksempel bliver Dantaets teknologi installeret på alle stadions, hvor der skal spilles VM-fodbold i Qatar i 2022.

Annonce

- Ole kunne lide børn

- Med Ole (Runge) fik vi en lærer, der kunne lide børn. Han tog os blandt andet med til Romsø. Han var fantastisk, han kendte hvert eneste vandhul, og det var dybt fascinerende. Så jeg har tænkt på Ole i mange år, fortæller Erik Nielsen, der i mange år har arbejdet med vindmøller i USA.

Da Erik Nielsen en aften ringede til sin gamle lærer for at sige, at han gerne ville give ham 10.000 kroner til en naturoplevelse for børn, troede Ole Runge i første omgang, at det var en, der tog gas på ham. Han kunne ikke lige huske Erik Nielsen.

Men gaven er god nok, og efter en konkurrence er tre 4. klasser fra henholdsvis Hårslev, Morud og Krogsbølle nu valgt til at få en naturoplevelse for pengene.

Hvor eleverne skal hen, ligger endnu ikke fast, bortset fra at det bliver et sted, der kræver transport, fordi det kan være svært at få råd til inden for skolens eget budget. Og eleverne får fornøjelsen af både Ole Runge og Svend Erik Errebo som guider.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce