Annonce
Fyn

Lærer og skoleleder om test af elever: Der er mange udfordringer i det

Nye lyntest, som ikke kræver en vatpind helt op i bunden af næsen, skal supplere de nuværende testmetoder. De skal kunne bruges til at teste skolernes ældste elever, når de måske kan vende tilbage til klasseværelserne fra begyndelsen af marts - men det kan ikke være en opgave for skolens medarbejdere at udføre testene, mener både John Rasmussen og Poul-Erik Svendsen, henholdsvis formand for Vestfyns Lærerkreds og skoleleder på Aarupskolen. Arkivfoto: Mette Mørk.
Hvis lærerne skal bruge tid på at teste de ældste skoleelever, må andre sørge for børnenes undervisning, mener lærerkredsformand.

Fyn: Endnu er det uvist, om de ældste skoleelever og elever på ungdomsuddannelser får lov at komme tilbage i klasselokalerne 1. marts. Det er heller ikke afklaret, hvordan de hyppige test af eleverne, som regeringen lægger op til, skal foregå.

Med omkring halvanden uge til den mulige genåbning er formanden for Vestfyns Lærerkreds, John Rasmussen, ikke imponeret af myndighedernes håndtering:

- Det er som sædvanlig dybt utilfredsstillende, at der ikke ligger en plan klar. Der er meget under coronatiden, der er kommet med så kort varsel, så man reelt ikke har haft mulighed (for at agere, red.). Jeg skælder ikke ud på Assens Kommune eller lederne, men nok mere myndighederne. Man har en forventning om, at i løbet af ingen tid kan man have et apparat oppe at stå, som man ikke er vant til. Det er nye ting, der kommer til hele tiden, siger han.

- Og nu bliver det så lavet om igen. Jeg kan da blive bekymret for, hvor længe der går, før der er et system, der fungerer. Jeg tror ikke, det kommer til at fungere fra dag et, tilføjer John Rasmussen.

Han vil gerne vide, om det er tanken, at lærerne skal bistå med testningen.

- Det synes jeg ikke rimeligt. Så er der nogle andre, der skal undervise børnene. Lærerne har rigeligt at gøre med deres undervisning.


Man har en forventning om, at i løbet af ingen tid kan man have et apparat oppe at stå, som man ikke er vant til.

John Rasmussen, fmd. for Vestfyns Lærerkreds


Annonce

Udspil fra kommunen

Poul-Erik Svendsen, skoleleder på Aarupskolen, siger, at hans medarbejdere ikke skal teste eleverne.

- Jeg har udpeget et lokale, som kan leve op til kriterierne (hvor der kan testes, red.). Og så arbejder kommunen i, at de får uddannet nogle folk til det, som så skal komme. Og det har jeg ikke hørt nærmere om. Men der er da mange udfordringer i det.

Hvilke?

- Hvad med dem, der ikke vil? Hvordan skal det styres?

Men når du møder på mandag, så ved du reelt ikke, hvad der kommer til at ske?

- Jeg har ikke hørt andet, end at kommunen kommer med et udspil, at de har uddannede folk til det, som så vil komme rundt. Jeg har ikke set en konkret plan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat For abonnenter

Superman, Døgnbrænderen og andre lokale kendisser vil ind i politik - kan de holde gejsten?

Annonce