Annonce
Odense

Lærer-advarsel står ved magt

Lærere demonstrerede onsdag eftermiddag på Flakhaven i Odense og gav rådmand Susanne Crawley Larsen både underskrifter, blomster og chokolade i forbindelse med sagen om advarslen til lærer Erik Schmidt.

Hverken borgmester Anker Boye (S) eller børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) vil trække advarsel til kritisk lærer på Agedrup Skole tilbage.

Alle ansatte i Odense Kommune har ret til at ytre sig kritisk om deres arbejdsplads. For kommunen har brug for kritiske medarbejdere.

Det slog borgmester Anker Boye (S) og børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) fast i forbindelse med onsdagens møde i Odense Byråd.

Det er Odense Kommunes advarsel til den kritiske lærer Erik Schmidt, der satte ytringsfrihed på dagsordenen til onsdagens møde.

Ved mødets start havde lærer Helge Rasmussen fra Agedrup Skole fået ordet. Han ville vide, om Anker Boye som øverste chef for alle kommunens ansatte ville trække advarslen tilbage.

- Jeg kan ikke gå ind i den konkrete sag, da der er tale om en personsag. Men alle har ret til at ytre sig, og i en moderne virksomhed som Odense Kommune har vi brug for dialog, sagde borgmesteren.

Annonce

2000 underskrifter

Forud for byrådsmødet havde aktionsgruppen "Fynsk Forår" kaldt til samling på Flakhaven ved Odense Rådhus.

I den forbindelse fik rådmand Susanne Crawley Larsen overrakt omkring 2000 underskrifter, hvor der appelleres til, at kommunen trækker sin advarsel tilbage.

Både på Flakhaven og i byrådssalen slog rådmanden fast, at alle ansatte har ytringsfrihed. Og at de har god mulighed for at bruge den.

- Jeg tager ud på lærerværelserne for at snakke med lærerne. Og sammen med lærerforeningen har vi arrangeret et møde, hvor vi inviterer til kritisk dialog.

Tør ikke ytre sig

Ved samlingen på Flakhaven var formanden for Odense Lærerforening, Anne-Mette Kæseler Jensen, blandt talerne.

Hun fortalte, at det står skidt til med troen på ytringsfrihed blandt byens lærere. En undersøgelse har vist, at omkring halvdelen af lærerne i Odense mener, at der er problemer med ytringsfriheden.

- Så der er absolut grund til at kæmpe for vores grundlovssikrede ytringsfrihed, sagde hun.

Hun kalder kommunens advarsel til Erik Schmidt for en enevældig magtdemonstration.

Også formand for BUPL-Fyn Lars Søgård slog i sin tale på Flakhaven fast, at det står skidt til med ytringsfriheden i Odense Kommune.

- Når medarbejderne ikke tør ytre sig, gør det, at vores politikere ender med at træffe beslutninger på et forkert og uoplyst grundlag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce