Annonce
Odense

Lærer-advarsel står ved magt

Lærere demonstrerede onsdag eftermiddag på Flakhaven i Odense og gav rådmand Susanne Crawley Larsen både underskrifter, blomster og chokolade i forbindelse med sagen om advarslen til lærer Erik Schmidt.

Hverken borgmester Anker Boye (S) eller børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) vil trække advarsel til kritisk lærer på Agedrup Skole tilbage.

Annonce

Alle ansatte i Odense Kommune har ret til at ytre sig kritisk om deres arbejdsplads. For kommunen har brug for kritiske medarbejdere.

Det slog borgmester Anker Boye (S) og børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) fast i forbindelse med onsdagens møde i Odense Byråd.

Det er Odense Kommunes advarsel til den kritiske lærer Erik Schmidt, der satte ytringsfrihed på dagsordenen til onsdagens møde.

Ved mødets start havde lærer Helge Rasmussen fra Agedrup Skole fået ordet. Han ville vide, om Anker Boye som øverste chef for alle kommunens ansatte ville trække advarslen tilbage.

- Jeg kan ikke gå ind i den konkrete sag, da der er tale om en personsag. Men alle har ret til at ytre sig, og i en moderne virksomhed som Odense Kommune har vi brug for dialog, sagde borgmesteren.

Annonce

2000 underskrifter

Forud for byrådsmødet havde aktionsgruppen "Fynsk Forår" kaldt til samling på Flakhaven ved Odense Rådhus.

I den forbindelse fik rådmand Susanne Crawley Larsen overrakt omkring 2000 underskrifter, hvor der appelleres til, at kommunen trækker sin advarsel tilbage.

Både på Flakhaven og i byrådssalen slog rådmanden fast, at alle ansatte har ytringsfrihed. Og at de har god mulighed for at bruge den.

- Jeg tager ud på lærerværelserne for at snakke med lærerne. Og sammen med lærerforeningen har vi arrangeret et møde, hvor vi inviterer til kritisk dialog.

Annonce

Tør ikke ytre sig

Ved samlingen på Flakhaven var formanden for Odense Lærerforening, Anne-Mette Kæseler Jensen, blandt talerne.

Hun fortalte, at det står skidt til med troen på ytringsfrihed blandt byens lærere. En undersøgelse har vist, at omkring halvdelen af lærerne i Odense mener, at der er problemer med ytringsfriheden.

- Så der er absolut grund til at kæmpe for vores grundlovssikrede ytringsfrihed, sagde hun.

Hun kalder kommunens advarsel til Erik Schmidt for en enevældig magtdemonstration.

Også formand for BUPL-Fyn Lars Søgård slog i sin tale på Flakhaven fast, at det står skidt til med ytringsfriheden i Odense Kommune.

- Når medarbejderne ikke tør ytre sig, gør det, at vores politikere ender med at træffe beslutninger på et forkert og uoplyst grundlag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Dødsulykke: Tredje person fra forulykket bil er stadig i kritisk tilstand

Kerteminde

Mårhund løs på Hindsholm

Kultur

Grum fremtidsvision indhentet af corona

Annonce