Annonce
Erhverv

Lærer-advarsel: Odense Kommune hives i retten

Erik Schmidt havde sagt sit job på Agedrup Skole op, da han kort efter fik en skriftlig advarsel. Odense Kommune har afvist at trække advarslen tilbage og at foretage en tjenstlig undersøgelse af forløbet i forbindelse med advarslen. Derfor har Danmarks Lærerforening nu stævnet kommunen. Arkivfoto.

Var det retmæssigt, at Odense Kommune gav en lærer en tjenstlig advarsel for "negative holdninger"? Det skal nu afgøres i en retssal. Danmarks Lærerforening har stævnet kommunen.

Annonce

I juni 2014 fik lærer på Agedrup Skole Erik Schmidt en tjenstlig advarsel af Odense Kommune. Det skete kort efter, at han selv havde sagt sin stilling op.

I advarslen hed det blandt andet, at skolens ledelse oplevede Erik Schmidt som "meget negativ over for de forandringer, Agedrup Skole er i lige nu", og han havde "negative holdninger og synspunkter" og var med til at "piske en negativ stemning op i personalegruppen".

Danmarks Lærerforening har krævet advarslen trukket tilbage, og cirka 2000 lærere har skrevet under på samme ønske.

- Vi mener, at den advarsel er et signal om manglende ytringsfrihed for offentligt ansatte. Derfor skal advarslen trækkes tilbage. Vi ønsker et tydeligt tegn på, at offentligt ansatte kan tænke og tale frit på jobbet og i det offentlige rum. Denne sag handler konkret om Erik Schmidt, men har stor betydning for alle offentligt ansatte i fremtiden, lød det fra aktionsgruppen, som indsamlede underskrifter fra utilfredse lærere.

Annonce

"Bekymrende" opførsel af kommunen

Odense Kommune har afvist en tjentlig undersøgelse af forløbet i sagen, og det har medvirket til, at Danmarks Lærerforening nu har valgt at lægge sag an mod Odense Kommune.

- Den her sag er principiel og handler om alle læreres ytringsfrihed. For medarbejdere skal selvfølgelig ikke straffes og trues med fyring, fordi de stiller kritiske spørgsmål, siger lærerforeningens formand, Anders Bondo Christensen, i en pressemeddelelse.

- Det er bekymrende, at Odense Kommune på den måde forsøger at give ansatte mundkurv på. Og det siger jo alt, at kommunen efter gentagne henvendelser afviser at lade en uvildig dommer indlede en tjenstlig undersøgelse af sagen. Så nu må vi have det prøvet i retten, så vi forhåbentlig kan få en dom for, at advarslen er uberettiget og en klar krænkelse af ytringsfriheden, siger Anders Bondo Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Dødsulykke: Tredje person fra forulykket bil er stadig i kritisk tilstand

Kerteminde

Mårhund løs på Hindsholm

Kultur

Grum fremtidsvision indhentet af corona

Annonce