Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lænket til kørestol: Jensby lukker Heimdal og Anca

Carsten Jensby overtog forpagtning af Heimdal i 2018, men bentøjet vil ikke mere, så han har nu lukket både restauranten og Anca Gastronomi og Vin i Nr. Søby. Arkivfoto: Palle Søby
69-årig restauratør sidder lænket til en kørestol og må opgive to forretninger, mens han venter på operation.
Annonce

Faaborg/Nr. Søby: Lænket til en kørestol siden juni, giver restauratør Carsten Jensby, 69, nu op. Lørdag var sidste åbningsdag på restaurant Heimdal i Faaborg, og han og hustruen Annelise, ligeledes 69, har samtidig lukket Anca Gastronomi og Vin i Nr. Søby.

- Det hele er ad helvede til, og jeg har det ad helvede til med det hele, sukker han inderligt.


Vi har lært mange dejlige mennesker at kende i Faaborg, så det er en tung beslutning.

Restauratør Carsten Jensby


Carsten Jensby blev hofteopereret for 11 år siden, men det er aldrig blevet rigtig godt med bentøjet.

- Jeg døjer med infektioner, og selv om de har lukket mig op igen, har det ikke hjulpet, så jeg går og venter på at få en ny operation. Det har jeg gjort siden juni, og ligeså længe har jeg siddet i kørestol, fortæller han.

Annonce

Coronaen kom også på tværs

Imens har hustruen Annelise og køkken og restaurationspersonalet taget sig af Restaurant Heimdal i Faaborg og catering- og vinfirmaet i Nr. Søby.

- Coronasituationen betyder samtidig, at det er svært at nå den omsætning, der skal gøre det sliddet værd, så det er med beklagelse og tårer i øjnene, at vi nu har besluttet at lukke virksomhederne ned, oplyser Carsten Jensby videre.

Han og hustruen har drevet Anca i 12 år, og for små tre år siden overtog de forpagtningen af det gamle havneværtshus Heimdal og omdannede stedet til restaurant, hvor de blev ganske populære for deres gode køkken.

- Vi har lært mange dejlige mennesker at kende i Faaborg, så det er en tung beslutning, konstaterer Carsten Jensby.

Annonce

Ingen vil overtage lige nu

Han har egentlig kontrakt på lejen af Heimdal frem til 1. april, men forsøger nu at få en aftale med ejerne, så han kan komme hurtigere ud af aftalen.

- Vi har forsøgt at finde nogle, der ville overtage forpagtningen efter os, men coronasituationen gør det svært at finde nogen, der vil tage sådan en chance lige nu, forklarer restauratøren.

For ham er prioriteten at komme helbredsmæssigt ovenpå.

- Og så må vi jo se, om vi kan indstille os på en pensionisttilværelse. Den kommer godt nok nogle år, før vi havde regnet med den, siger Carsten Jensby med dyb beklagelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fynsk professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Fyn For abonnenter

Mødre til kræftramte børn støtter hinanden og kæmper for behandling på OUH: Børnene får lov at have en barndom

Annonce