Annonce
Rejser

Længere skidage i Sverige

Løjperne i Kläppen i den nye LED-belysning, som er mere miljøvenlig, og som giver et bedre lys, hvilket minimerer risikoen for sammenstød mellem skiløbere. Foto: Kläppen

Turister på nogle af de svenske skidestinationer kan se frem til længere skidage, fordi der er investeret i ny og bedre belysning, ligesom der bliver slukket senere.

I Isaberg er der brugt en halv million svenske kroner LED-lys, som er mere miljøvenligt, og som giver et bedre lys, hvilket forbedrer sikkerheden på løjperne, forklarer Visit Sweden i en pressemeddelelse. Fredage og lørdage kan besøgende stå på ski til klokken 21, hvilket formentlig især er interessant for dem, der tager på en kort skiferie, og som derfor vil udnytte dagene optimalt.

I Kläppen i Sälen har den nye LED-belysning kostet tre millioner svenske kroner (godt to millioner danske). Pisterne vil være åbne til klokken 18 alle dage. Lofsdalen og Orsa Grönklitt er andre destinationer, hvor skiturister kan glæde sig over kunstigt forlængede skidage./thor

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bombetrussel førte til evakuering af IC3-tog

1994 En bombetrussel, der i går blev indtelefoneret til billetkontoret på banegården i Odense, betød, at et IC3-tog blev evakueret og togdriften afbrudt i 20 minutter. Meldingen lød på, at en bombe på et tog ville eksplodere kl. 7.45 – og det fik DSB til at rette søgelyset mod et tog, der netop skulle afgå fra Fredericia. Toget blev tømt for passagerer og kørt ud på et øde sidespor uden at noget skete. For en sikkerheds skyld valgte man at standse alle forbipasserende tog i 20 minutter omkring det tidspunkt, hvor eksplosionen skulle ske. Vicekriminalkommissær Jørgen Mikkelsens, Fredericia Politi, siger, at politiet tager altid den slags anmeldelser alvorligt – selv om der næsten altid er tale om tomme trusler. 1969 Takstforhøjelsen i de odenseanske bybusser skabte ingen vanskeligheder i morges. Bybuschaufførerne mærkede ingen reaktioner på den ekstra femøre, som folk tilsyneladende tog i stiv arm. Det hele var også nøje tilrettelagt med tydelige skilte og anden oplysning om de nye priser. Takstforhøjelsen ved vedtaget i byrådets møde i aftes med kun Alfred Andersen (SF) som modstander. De to bybusdirektører Høffding og Westergaard ilede ud fra byrådssalens tilhørerloge for at give deres personale besked om forhøjelsen, og hele natten blev der arbejdet med at montere skilte og skifte poletposer ud, så man var klar til de nye priser straks fra morgenstunden. 1944 Som følge af den mørke boligsituation i Odense har formanden for socialudvalget, overportør C.V. Jørgensen og formanden for de kommunale bygninger, kontorbestyrer Georg Jørgensen, for nylig været i København for at forsøge at skaffe nogle barakker til hurtig opstilling. Men i aftes vendte C. V. Jørgensen hjem med uforrettet sag, da det ikke var muligt at få bevilget træ til nye barakker. Årsagen til den akutte bolignød i Odense skyldes ikke tilflyttere men skal søges i de mange giftermål. Hver uge bliver 20-30 par gift i denne tid, og de skal jo have et sted af bo. Man kan jo ikke forhindre folk i at gifte sig, men når der kun opføres så nye boliger, skal det selvfølgelig give boligmangel.

Annonce