Annonce
Udland

Lægesøn af tysk ekspræsident dræbt i knivoverfald

Mike Sargent/Ritzau Scanpix
Fritz von Weizsäcker, der er søn af tidligere tysk præsident, er blevet dræbt under forelæsning på hospital.

Den 59-årige Fritz von Weizsäcker, søn af Tysklands tidligere forbundspræsident Richard von Weizsäcker, er tirsdag aften blevet dræbt i et knivoverfald på et hospital i Berlin.

Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa og avisen Der Spiegel.

Von Weizsäcker blev angrebet af en mand, men han var i gang med en forelæsning om fedtlever på en klinik ved navn Schlosspark.

Det oplyser en talskvinde for politiet i den tyske hovedstad, som også har omtalt den tragiske hændelse på Twitter.

Fritz von Weizsäcker, der var ledende overlæge på klinikken, døde på stedet, og den formodede gerningsmand blev tilbageholdt.

Den mistænkte person menes at havde deltaget i foredraget som privatperson.

Hændelsen fandt sted kort før klokken 19. Ifølge nyhedsbureauet dpa er den mistænkte mand ansat i politiet. Oplysningen er ikke bekræftet fra anden side.

Der Spiegel skriver, at en anden person blandt tilhørerne forsøgte at lægge sig imellem, da von Weizsäcker pludselig blev angrebet. I den forbindelse blev han selv hårdt såret.

Den dræbtes far, Richard von Weizsäcker, blev udnævnt til præsident i Vesttyskland i 1984. Han bestred embedet indtil 1994. På det tidspunkt var Øst- og Vesttyskland genforenet.

Inden han tiltrådte den hovedsageligt ceremonielle post, var han i tre år borgmester i Berlin. Han døde i 2015, og efterlod sig fem børn.

/ritzau/

Annonce
Der Spiegel med nyheden
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Annonce