Annonce
Odense

Lægelig direktør: Svær opgave at skaffe læger til Vollsmose

Lægelig direktør på OUH, Peder Jest: - Vi har et tæt samarbejde med Odense Kommune allerede, og jeg tror, vi fremover kommer til at brugere flere af vores ressourcer sammen på en række områder. Men her ligger vanskelighederne i, at ingen læger synes, stillingerne i Vollsmose er attraktive nok. Arkivfoto: Michael Bager
Først forsøgte regionspolitikerne at trække to praktiserende læger til Vollsmose, men ingen bød ind på de to ydernumre. Nu er plan B sat i værk, hvor opgaverne fordeles på flere.

Det er svært at få læger til at slå sig ned med en praksis i Vollsmose.

Ingen søgte således, da Region Syddanmark udbød to nye ydernumre i området, og nu forsøger politikerne i stedet at fordele opgaven på flere hænder ved at slå fire kombinationsstillinger op. Her skal hver læge, ud over at passe et job som praktiserende læge i Vollsmose på halv tid, to og to deles om én stilling på Indvandrermedicinsk Klinik på OUH og én stilling i Odense Kommune med fokus på sundhedsfremme.

Men heller ikke det er noget let opgave, fortæller lægelig direktør på OUH, Peder Jest:

- Det ser svært ud. På den ene side er der et politisk ønske om at etablere noget i Vollsmose, på den anden side har de praktiserende lægers organisation en modvilje mod, at politikerne vil tvinge nogen til et område, som ingen ønsker at have praksis i. Nu er der kommet en politisk beslutning om, at vi og Odense Kommune hver især skal løse opgaven med at skabe en praksis i Vollsmose, men det bliver ikke nogen nem rekrutteringsopgave, siger han.

Som en ekstra gulerod kan regionen måske gå ind og understøtte med fx nogle andre frihedsgrader eller et andet honoreringssystem, men det er endnu for tidligt at sige noget om.

- Jeg synes, at selve idéoplægget med at komme tættere på borgerne er godt. Men vanskelighederne ligger i, at ingen læger synes, det er attraktivt nok - eller hellere vil arbejde på sygehuset eller lave noget helt andet, siger Peder Jest.

- Mange læger frygter, at de vil komme til at bruge for meget tid på ting, der ikke har noget med lægearbejdet at gøre. At de ikke kan tjene deres penge på normal vis og vil køre træt i kun at have vanskelige sager. Men her kan vi gå ind i en forhandling med den enkelte om, hvad de føler, de har behov for, hvis de er interesseret. Forudsat at vedkommende er engageret i de sårbare og de svære patienter, siger han.

Fra politisk side afventer man nu, hvad der sker. Bo Libergren (V), formand for Udvalget for det nære sundhedsvæsen i Region Syddanmark, siger:

- Vi skal finde nogle speciallæger i almenmedicin, som samtidig er parat til at arbejde sammen med andre i et arbejdsfællesskab. Man skal aldrig sige aldrig - det kan være, at vi er heldige at finde nogle læger, der brænder for at lave en socialmedicinsk indsats og samtidig har lyst til at arbejde sammen. Det kan også være en begrænsning. Men nu må det stå sin prøve, om konceptet kan holde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Endnu en skole i Assens ramt af corona: - Man kan sætte syv-otte streger under, hvor vigtigt det er, at man isolerer sig

Sport

Opløsning i den ene lejr i fodboldkrigen: Flere klubber trækker sig fra Super League, melder medier

Annonce