Annonce
Fyn

Lægeformand og politiker: - Luksusproblem at Vollsmose mangler lægepraksis

Det er endnu en gang ikke lykkedes Region Syddanmark at tiltrække læger til Vollsmose. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Efter flere forsøg er det stadig ikke lykkedes Region Syddanmark at tiltrække læger til at drive lægepraksis i Vollsmose. Ikke overraskende, mener Bo Libergren (V), formand for Udvalget for det nære sundhedsvæsen i Region Syddanmark. Heller ikke formanden for de praktiserende læger i Region Syddanmark, Jørgen Skadborg, anser det som et er et reelt problem, at der ikke er en lægepraksis i Vollsmose.

Endnu en gang har Region Syddanmark udbudt to ydernumre i Vollsmose til praktiserende læger, der ønsker at etablere sig i bydelen. Og endnu en gang er det ikke lykkedes at få et eneste bud på nogle af de to ydernumre.

Hverken formand for Udvalget for det nære sundhedsvæsen i Region Syddanmark, Bo Libergren (V), eller formanden for PLO i Region Syddanmark, Jørgen Skadborg, anser det som et reelt problem, at der fortsat ikke er nogen praktiserende læger, der ønsker at drive virksomhed i bydelen.

I februar foreslog Region Syddanmark og Odense Kommune at lave stillingerne i Vollsmose om til kombinationsstillinger. Det ville betyde, at fire læger skulle deles om de to ydernumre samt to og to deles om én stilling på Indvandrermedicinsk Klinik på OUH og én stilling i Odense Kommune.

Det er dog endnu ikke lykkedes at få godkendt løsningen i et nedsat samarbejdsudvalg for almen praksis. Derfor blev de to ydernumre i Vollsmose i denne omgang udbudt på ordnær vis som de resterende ydernumre i regionen.

- Vi prøvede at slå ydernumrene op igen, for at se, om der skulle være en interesse i denne omgang, men det var der ikke. Hvis der ikke er nogen, der vil tage opgaven på sig, er det sådan, det er. Man kan ikke tvinge nogen til at have en lægepraksis et bestemt sted, lyder det fra Bo Libergren (V), formand for Udvalget for det nære sundhedsvæsen i Region Syddanmark.

Annonce

- Det er et pseudoproblem

Hovedreglen er, at det skal være muligt at vælge mellem minimum to læger inden for en afstand på 15 kilometer. Og ifølge Bo Libergren (V) er det opfyldt for alle borgere i Vollsmose. Derfor ser formanden det heller ikke som et reelt problem, at der ikke er nogen lægepraksis i Vollsmose.

- Det er et politisk projekt, der er iværksat af et snævert flertal i Regionsrådet mod Venstres stemmer. Vi synes ikke, at afstanden mellem Vollsmose og Odense centrum er et problem, og der er ingen problemer med lægedækningen i Odense. Det er kun et problem, hvis man politisk beslutter, at det er et problem.

Formanden for PLO (Praktiserende Lægers Organisation, red.) i Region Syddanmark, Jørgen Skadborg, er enig med Bo Libergren i, at der ikke er et reelt problem i Vollsmose.

- Det er et luksusproblem, at der ikke er nogen lægepraksis i Vollsmose. Der ligger masser af lægeklinikker tre til fire kilometer væk fra Vollsmose, og der er ingen borgere i området, der mangler en læge. Der er ikke noget lægedækningproblem i Odense, siger han og tilføjer:

- Det er et pseudoproblem, som politikerne selv har opfundet. Hvis de virkelig mener, at der bør være en læge i Vollsmose, må de gøre en indsats og gøre det mere attraktivt at være læge i området.

Annonce

Flyt fokus fra Vollsmose

Formanden for Udvalget for det nære sundhedsvæsen, mener, at man i virkeligheden bruger kræfterne det forkerte sted, når man fokuserer på at få en lægepraksis til Vollsmose. Ifølge Bo Libergren (V) bør man flytte fokus væk fra området, og kigge på resten af regionen.

- Vi afsøger muligheden for en læge i Vollsmose, fordi et flertal ønsker det. Hvis det stod til mig, burde vi ikke bruge vores kræfter der. Vi har reelle lægedækningsproblemer i Grindsted, Ølgod, Esbjerg, Tønder, Aabenraa og på Ærø. Det ville jeg hellere bruge min tid på. Hvis man skal diskutere lighed i sundhed, er det vigtigere, at alle har den grundlæggende lægebetjening i orden, end at man laver et særligt forbedret tilbud i Vollsmose.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce