Annonce
Indland

Læge til patienter: Gå hjem og dyrk jeres egen cannabis

Henrik Rindum anbefalede tirsdag aften kronisk syge patienter, der ikke har råd til lovlig medicinsk cannabis, at dyrke planterne selv. Det skete i det store auditorium på Syddansk Universitet i Odense til arrangementet "Medicinsk Cannabis som behandling".Foto: Tommy Byrne

Kendt stofrådgiver kom med kontroversielle anbefalinger i Odense tirsdag aften til et publikum af medicinstuderende, læger, brugere af cannabis og andre nysgerrige på Syddansk Universitet.

Henrik Rindom er psykiater og en af landets absolut førende eksperter, når det gælder stofmisbrug. Hans normale fokus er at hjælpe mennesker ud af deres afhængighed af stoffer.

Men når det gælder kræftpatienter og sklerosepatienter, der overvejer at bruge cannabis medicinsk, er det en anden sag. Dem opfordrer han nu til selv at dyrke den ulovlige plante, hvis de ikke har råd til at købe de få og meget dyre lovlige cannabis-baserede produkter, der findes.

På informations- og debatmødet "Medicinsk Cannabis som behandling" på Syddansk Universitet i Odense tirsdag aften opfordrede han kronisk syge patienter til at dyrke deres egne cannabis-planter og producere deres egen cannabisolie frem for at købe produktet illegalt:

Jeg møder jo patienter, der simpelthen ikke har råd til de legale cannabis-produkter og derfor er nødt til at købe på det illegale marked. Så tænker jeg, at jeg lige så godt kan fortælle dem, at de selv kan lave det.

Henrik Rindum, psykiater og ekspert i afhængighed af euforiserende stoffer.

Medicinsk cannabis

Fire organisationer og deres formænd står bag arrangementet " Medicinsk Cannabis som behandling" tirsdag aften på Syddansk Universitet i Odense. De føler, der mangler viden på området.De fire er: Jesper Bossel Holst Christensen, formand for Studerendes Almen Medicinske Selskab (SAMS) Odense Camilla Bengtsen, formand for Sundhedsvidenskabelige studenterforskere (SSF) Odense Astrid Marie Høeg Næraa, national leder af IMCC Integreret Sundhed Line Lahn Sørensen, næstformand Studerendes Almene Neurologiske Selskab (SANS) Odense

- Dyrk hellere jeres egne to planter og lav jeres egen cannabisolie, sagde Henrik Rindum.

Han fortalte, at man kunne købe udstyret på Christiania, så man kunne hakke og destillere planten og få cannabis-olien til at dryppe.

- Det er det, der kommer til at ske, tror jeg. Det bliver et kæmpe produktionsapparat til dem, der ikke har råd til medicinen, sagde han.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Eget drivhus i stuen

Fyens Stiftstidende fangede ham efter indlægget:

- Anbefalede du lige, at man som patient går hjem og dyrker sin egen cannabis?

- Ellers går de jo ud på det kriminelle marked, hvor de slet ikke ved, hvad de får, og derfor siger jeg til dem: Ved I hvad? Lav det selv. Jeg ved godt, det er ulovligt, og det siger jeg også til dem.

- Det er vel også ulovligt at anbefale andre at dyrke cannabis?

-Det ved jeg ikke, om det er. Jeg er bare så træt af det illegale marked, og at det er der, de går hen. Jeg er selvfølgelig ked af, hvis det er ulovligt at stå og sige det.

- Men du ved vel om nogen, hvor grænserne går, når vi taler om stoffer, så jeg går ud fra, at du siger det med åbne øjne?

- Det gør jeg. Jeg møder jo patienter, der simpelthen ikke har råd til de legale cannabis-produkter og derfor er nødt til at købe på det illegale marked. Så tænker jeg, at jeg lige så godt kan fortælle dem, at de selv kan lave det. Så ved de, hvad de får. Og de kan lære det hele på nettet.

- De kan oven i købet købe sådan et lille drivhus med dagslyspærer i. Det passer lige til tre skunk-planter, og der er ventilationssystem, så hele stuen ikke kommer til at lugte af hash.

- Tror du, ordensmagten og dommerne vil være mildere stemt, hvis det er en kræftpatient, der bliver taget for at dyrke cannabis, end hvis det er en anden?

- Nej. De er fuldstændig ligestillet.

Henrik Rindum peger på, at det grundlæggende problem med medicinsk cannabis er, at de lovlige produkter er meget dyre, og der ikke gives medicintilskud. Det afskærer mange patienter fra muligheden, mener han.

Glostrup Apotek er det eneste sted, der forhandler produkterne, og her koster 30 ml mundspray med de aktive cannabisstoffer THC og CBD 4730 kroner.

Henrik Rindum var blandt deltagerne, da Folketingets Retsudvalg holdt åben høring om fordele og ulemper ved legalisering eller afkriminalisering af cannabis på Christiansborg i dag, onsdag. Du kan se høringen i videoen herover.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Naboer til motorvej er endt i tvist med Vejdirektoratet: - Vi er villige til at gå i retten for det her

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

'Grønnely-metoden' får hug fra flere sider: De løber en 'vanvittig' risiko, der kræver 'røv i bukserne' hos kommunen

Odense For abonnenter

Åbnede for seks år siden: Nu skal indfaldsvej i Odense bygges om for millioner

Odense

Landsby vil genoplive forladt købmand - lokale har givet over en kvart million: - Det er næsten ikke til at tro

Navne For abonnenter

41-årige Jens er enlig far, selvstændig og politiker: - Jeg var meget bange for at miste mig selv

Formand om milliardaftale: Det kan fastholde sygeplejersker

Nyborg For abonnenter

Friskole ansætter tredje leder på tre år: - Der er ingen tvivl om, at det at skifte leder skaber en eller anden usikkerhed

OB

Bashkim Kadrii: Det er det, jeg har efterlyst

Faaborg-Midtfyn

Bentes brunsvigere blev et stort hit: Men nu er det slut - bageri lukker ned efter 26 år

DF: Danmarks Radio skal skæres voldsomt og blive meget bedre

Odense

Butiksejere raser over betalingsparkering: - Kommunen har trådt på os i årevis

Odense For abonnenter

Letbanedirektør langer hårdt ud efter spansk hovedentreprenør: - For mig er det soleklart, hvem der har ansvaret

Odense

Politikere beklager uskønt forløb i autisme-byggeri: - Ja, kommunen har fejlet - det er bare ikke godt nok

Annonce