Annonce
Odense

Låste plejehjem forarger i Venstre: Det er altså ikke et fængsel

Hovedindgangen til de kommunale plejehjem i Odense er fortsat aflåst og det vækker kritik fra Venstre. Efter det første besøg har de pårørende dog mange steder mulighed for at bruge beboernes have- eller terassedøre. Arkivfoto: Frederik Steen Nordhagen
Byrådspolitiker Sanne Skougaard Andersen (V) vil have kommunens plejehjem låst op, så pårørende ikke behøver at ringe på, når de skal besøge deres kære. Rådmand Søren Windell (K) mener modsat, at det er vigtigt at holde hovedindgangene låste.
Annonce

Odense: Har frygten for en anden bølge af coronavirus gjort os for forsigtige og er restriktionerne i Danmark for strenge?

Det spørgsmål er igennem de seneste uger blevet drøftet igen og igen og det seneste eksempel finder man i forhold til Odenses plejehjem. Pårørende må igen besøge deres kære, men kommunen har valgt at holde hoveddørene låste, så besøget kan starte med en instruktion i, hvordan man som pårørende skal opføre sig på plejehjem.

Det har vakt harme hos nogle pårørende, og det kan Venstres medlem af Ældre- og Handicapudvalget godt forstå. Sanne Skougaard Andersen mener, at kommunen bør låse dørene op hurtigst muligt.

- Det er jo et udtryk for manglende tillid til de pårørende, selvom alle jo godt ved, hvordan man skal opføre sig. Et plejehjem er altså ikke et fængsel, siger Sanne Skougaard Andersen, der samtidig peger på, at de låste døre kan have konsekvenser for omsorgen.

- Det betyder jo alt andet lige, at medarbejderne kan komme til at stå i en situation, hvor de må forlade en af de ældre for at låse døren op, siger hun.

Annonce

Rådmand: Èn fejl kan være dyr

Diskussionen har også gjort indtryk i Socialdemokratiet. Kasper Ejlertsen (S) er dog ikke klar til at melde ud, om de går ind for åbne eller låste indgange til plejehjemmene.

- Vi skal hele tiden prøve at finde balancen mellem at gøre det så let som muligt at tage på besøg på plejehjemmene samtidigt med, at vi begrænser smitterisikoen mest muligt, siger Kasper Ejlertsen, der peger på, at man måske kan lempe reglerne på nogle plejehjem, mens det vil give mening at holde fast i de nuværende regler på andre.


Det er jo et udtryk for manglende tillid til de pårørende, selvom alle jo godt ved, hvordan man skal sig. Et plejehjem er altså ikke et fængsel.

Sanne Skougaard Andersen, byrådspolitiker for Venstre


Står det til ældrerådmand Søren Windell (K) er der dog ingen grund til at låse nogen af plejehjemmene op, så længe at der er den mindste risiko ved det.

- Vi står i en situation, hvor vi igennem måneder er lykkedes med at begrænse smitten, men én fejl kan være dyr. Og så kan jeg altså heller ikke se det store problem i, at der nogen der lige må vente lidt på at blive lukket ind, når de kommer på besøg, siger Søren Windell.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Ekspert: Der ruller hoveder i Barcelona

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Odense

Windell er bekymret for corona-krisen forud for budgetforhandlinger: - Vi skal ikke give en masse løfter

Annonce