Annonce
Indland

Låsesmede Foreningen: Fire gode råd til at sikre dit hjem i julen

indbrud koben brækjern tyv

En ny undersøgelse foretaget for Låsesmede Foreningen viser, at 33 procent af danskerne er bekymrede for indbrud, når de forlader deres hjem i længere tid. Derfor giver foreningen nu fire gode råd til at sikre sig mod indbrud i julen.

Det er kendt viden, at antallet af indbrud stiger altid voldsomt i årets sidste kvartal. Og særligt julen er højtid for indbrud i de danske hjem. Sidste år blev der alene fra den 20. til den 26. december ifølge Rigspolitiet anmeldt 760 indbrud, oplyser Låsesmede Foreningen i en pressemeddelelse.

De har fået foretaget en undersøgelse, der blandt andet viser, at 33 procent af danskerne er meget eller delvist bekymrede for indbrud, når de forlader deres hjem i længere tid, og derfor giver foreningen nu fire gode råd til, hvordan man kan undgå indbrud i juletiden.

Dem kan du læse her:

Annonce

1. Søg hjælp hos naboen

Forskning viser, at effektiv nabohjælp kan forhindre hvert fjerde indbrud i private hjem. Tag en snak med naboen om, hvem der er hjemme i julen hvornår og aftal, hvordan I bedst kan hjælpe hinanden. Få ex naboen til at tømme din postkasse, så der ikke stikker post ud af brevsprækken, eller få naboen til at parkere sin bil eller cykel i din indkørsel. Jo mere liv, der ser ud til at være, jo større er sandsynligheden for, at indbrudstyven ikke tør tage satset.

2. Sørg for, at dine vinduer og døre er fornuftigt aflåst

De fleste indbrud sker gennem vinduet. Undersøgelser viser faktisk, at hele 37 procent af alle indbrud i private hjem sker via et vindue. Det er derfor vigtigt, at dine vinduer er i solid stand, så de er svære at bryde op - særligt de vinduer, der vender væk fra vejen, og som er oplagte for tyven at bryde ind igennem. Det samme gælder dine døre, som tyven ofte bruger som flugtvej. Indbrudstyven er på jagt efter svage punkter i din bolig, hvor det er nemt at komme ind og ud. Men jo sværere, det er for tyven at bryde ind, jo mere bliver han stresset på tid, hvilket øger sandsynligheden for, at han giver op igen.

3. Installér belysning, der tænder og slukker automatisk

Skab en illusion om, at der er nogen hjemme ved hjælp af belysning, der tænder og slukker automatisk. Det gælder både udendørs belysning, men især også indendørs i de mørke timer her i julen. Det kan have en afskrækkende effekt for indbrudstyven, men det er vigtigt, at lyset tænder og slukker i så naturligt et flow som muligt.

Supplér med en alarm

En tyverialarm kan være et godt supplement til de øvrige sikringsforanstaltninger som gode låse og forstærkning af vinduer og døre. En alarm tiltrækker opmærksomhed, hvilket vil stresse tyven, så han går mindre grundigt til værks af fare for at blive opdaget. Men det er ikke nok alene at installere alarm i stueetagen. Såkaldte klatretyve er nemlig et voksende problem, der ofte finder stiger hos naboen til at bryde ind hos ofrene.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce