Annonce
Indland

Låsesmede Foreningen: Fire gode råd til at sikre dit hjem i julen

indbrud koben brækjern tyv

En ny undersøgelse foretaget for Låsesmede Foreningen viser, at 33 procent af danskerne er bekymrede for indbrud, når de forlader deres hjem i længere tid. Derfor giver foreningen nu fire gode råd til at sikre sig mod indbrud i julen.

Det er kendt viden, at antallet af indbrud stiger altid voldsomt i årets sidste kvartal. Og særligt julen er højtid for indbrud i de danske hjem. Sidste år blev der alene fra den 20. til den 26. december ifølge Rigspolitiet anmeldt 760 indbrud, oplyser Låsesmede Foreningen i en pressemeddelelse.

De har fået foretaget en undersøgelse, der blandt andet viser, at 33 procent af danskerne er meget eller delvist bekymrede for indbrud, når de forlader deres hjem i længere tid, og derfor giver foreningen nu fire gode råd til, hvordan man kan undgå indbrud i juletiden.

Dem kan du læse her:

Annonce

1. Søg hjælp hos naboen

Forskning viser, at effektiv nabohjælp kan forhindre hvert fjerde indbrud i private hjem. Tag en snak med naboen om, hvem der er hjemme i julen hvornår og aftal, hvordan I bedst kan hjælpe hinanden. Få ex naboen til at tømme din postkasse, så der ikke stikker post ud af brevsprækken, eller få naboen til at parkere sin bil eller cykel i din indkørsel. Jo mere liv, der ser ud til at være, jo større er sandsynligheden for, at indbrudstyven ikke tør tage satset.

2. Sørg for, at dine vinduer og døre er fornuftigt aflåst

De fleste indbrud sker gennem vinduet. Undersøgelser viser faktisk, at hele 37 procent af alle indbrud i private hjem sker via et vindue. Det er derfor vigtigt, at dine vinduer er i solid stand, så de er svære at bryde op - særligt de vinduer, der vender væk fra vejen, og som er oplagte for tyven at bryde ind igennem. Det samme gælder dine døre, som tyven ofte bruger som flugtvej. Indbrudstyven er på jagt efter svage punkter i din bolig, hvor det er nemt at komme ind og ud. Men jo sværere, det er for tyven at bryde ind, jo mere bliver han stresset på tid, hvilket øger sandsynligheden for, at han giver op igen.

3. Installér belysning, der tænder og slukker automatisk

Skab en illusion om, at der er nogen hjemme ved hjælp af belysning, der tænder og slukker automatisk. Det gælder både udendørs belysning, men især også indendørs i de mørke timer her i julen. Det kan have en afskrækkende effekt for indbrudstyven, men det er vigtigt, at lyset tænder og slukker i så naturligt et flow som muligt.

Supplér med en alarm

En tyverialarm kan være et godt supplement til de øvrige sikringsforanstaltninger som gode låse og forstærkning af vinduer og døre. En alarm tiltrækker opmærksomhed, hvilket vil stresse tyven, så han går mindre grundigt til værks af fare for at blive opdaget. Men det er ikke nok alene at installere alarm i stueetagen. Såkaldte klatretyve er nemlig et voksende problem, der ofte finder stiger hos naboen til at bryde ind hos ofrene.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce