Annoncørbetalt indhold

Lån for studerende: Hvad er dine muligheder?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Er du studerende og på SU, så ved du, hvor svært det kan være at få midlerne til at hænge sammen, når der eksempelvis skal købes nye bøger ind, og når de kvartalvise udgifter falder i samme måned. Heldigvis har du som ung studerende relativt mange muligheder for at låne penge og finansiere nogle af dine større køb – såsom en smartphone. Hvad der er det bedste for dig som studerende, kan du blive klogere på herunder.

Kan du få et SU-lån?

Annonce

Er du studerende, så er din absolut bedste og billigste lånemulighed SU-lånet. For at blive berettiget til et SU-lån, skal du naturligvis være indskrevet på en SU-berettiget uddannelse, ligesom du også skal være SU-berettiget.

Du er ikke automatisk berettiget til at få SU, hvis du går på en godkendt uddannelse. Der er nemlig også et krav om et mindste antal ugentlige undervisningstimer – nemlig 23 timer om ugen. (Dog kun 17 timer, hvis du har børn under 7 år)

Ligeledes kan du også kun få SU-lån, så længe du har SU-klip. Alternativt må du ansøge om det såkaldte slutlån, du kan få for en begrænset periode.

Alternativer til SU-lånet

Har du ikke mulighed for at optage et SU-lå, eller har du bare brug for at låne flere penge – evt. til en ny studiecomputer eller et indskud til et kollegieværelse, så er der heldigvis masser af alternativer. Du kan eksempelvis overveje at høre din egen bankrådgiver, hvilke lånemuligheder du har hos dem. De fleste banker tilbyder særlige låneordninger til studerende på SU, hvor du har mulighed for at låne til en lav og attraktiv rente.

Har du behov for en hurtig og enkel løsning, kan du hos KreditNU låne penge nemt og enkelt via din smartphone, computer eller tablet. Lånet løber i 12 måneder, og der er ingen månedlig rente på lånet. Ligeledes bliver ansøgninger behandlet og udbetalt i aftentimerne og i weekenden, hvor din egen bank normalt holder fri.

Husk at trække renterne fra i skat

Når du låner penge, betaler du i langt de fleste tilfælde renter af lånet. Disse renter er fradragsberettigede, og du kan således trække udgifterne fra i din skatteopgørelse. Dog er der nogle særlige regler, der gør sig gældende for SU-lånet. For selvom der påløber renter af dit SU-lån både under og efter din studietid, så kan du først trække renteudgifterne fra i skat, når du begynder at afdrage på dit SU-lån. Dette sker i langt de fleste tilfælde først, når du er færdiguddannet og er kommet på arbejdsmarkedet.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.