Annonce
Assens

Kyst- og lystfiskercenter. Hvad med navnet?

Agernæs Havn, hvor det kommende lystfiskercenter er i spil til at blive placeret. Arkivfoto: Kim Rune

Tanker efter informationsmødet på Gl. Avernæs.

Mødet startede med, at vores gode bogmester gav hånd til alle fremmødte. Der kom mange gode indfald fra borgerne og kun svævende svar fra kommunen. Fagudvalgene peger begge på Agernæs Havn, som den endelige placering. Men som startbillede på mødet havde man valgt at vise arealet mellem Gl. Avernæs og Agernæsgård. En tilfældighed?

Der var tvivl og forvirring omkring navnet på det Nationale Center for Kyst- og Lystfiskerturisme! Vi har prøvet at finde utraditionelle ideer til navn og byggeri!

Navn på centret kunne være: Angel (på tysk Angeln - at fiske) (på engelsk Angling betyder krog/vinkel eller at fiske). Vi mener at det internationale skal ind, så turister kan forholde sig til navnet.

Samtidig har vi en ide om et flydende oplevelsescenter: En eller flere "husbåde" med glasbunde kunne kombineres eller skilles i temaer med landgangsbroer fra havnen på Avernæs. Et traditionelt byggeri vil kræve pilotering eller voldsom fundering i vådområdet, og dermed gribe ind og dominere den omgivne, unikke natur! Dette vil også rumme muligheden for evt. at flytte centeret til andre lokationer (eks.: Sønderborg kommune ).

Vi håber at, det hele bliver mere konkret og at borgerne bliver mere informerede og involverede, og at fiskene vender tilbage til Lillebælt!

Det er en fin gave Assens får; men det kan blive en tung byrde at drive og vedligeholde. Så må vi se om kasserne kan holdes adskilte eller båden kæntrer. (forkortet af redaktionen)

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce