Annonce
Indland

Kvindesamfund: Dom giver voldtægtsofre mod til at stå frem

Tre mænd på 19 år er mandag blevet kendt skyldige i en meget omdiskuteret voldtægtssag fra Herfølge.

Flere voldtægtsofre kan få mod til at stå frem, efter at tre unge mænd er blevet dømt for henholdsvis voldtægt og voldtægtsforsøg til en fest i Herfølge.

Det håber Helena G. Hansen, der er styrelsesmedlem i Dansk Kvindesamfund.

- I dag kan vi desværre se, at der er mange, der ikke anmelder voldtægt. De har en idé om, at det ikke nytter, at det bliver ord mod ord, siger hun.

Der blev holdt demonstrationer landet over, da de tre unge mænd tidligere på året blev frifundet i sagen. Roskilde Byret mente ikke, at det var bevist, at kvinden var så påvirket af alkohol og insulinmangel, at hun ikke kunne sige fra.

Den afgørelse har Østre Landsret mandag omgjort. En af de i dag 19-årige mænd idømmes seks måneders fængsel for forsøg på voldtægt.

Hans to kammerater straffes begge med otte måneders fængsel for på skift at have haft oralsex med pigen, mens den ene havde fuldbyrdet samleje med hende.

- Dommen sender et signal om, at der findes retfærdighed, siger Helena G. Hansen.

- Der er rigtig mange, der ikke anmelder. Området er præget af mørketal. Vi ved fra politiet, at der er omkring 400 anmeldelser, mens de organisationer, der arbejder med voldtægtsofre, mener, at der er omkring 4000 eller flere, siger hun.

Helena G. Hansen fortæller, at der kun falder dom i en ud af fem sager, hvor voldtægt bliver anmeldt. Det skyldes blandt andet, at en del sager bliver opgivet af anklagemyndigheden, som ikke mener, at der er nok beviser.

- Det er de facto næsten straffrit at begå voldtægt i Danmark. Det er ikke okay, siger Helena G. Hansen.

Overgrebet fandt sted under en fest tilbage i 2014. De unge mænd har alle nægtet sig skyldige og erklæret, at pigen efter deres opfattelse var helt med på den.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Annonce