Annonce
Indland

Kvinder ramt af højresvingende lastbiler i to ulykker

Da en lastbil skulle svinge til højre, ramte den en kvinde i København. Hun er kørt på hospitalet.

To kvinder er fredag kommet til skade i to forskellige ulykker, hvor lastbiler skulle svinge til højre. Det er sket i Avedøre ved København og i Nyborg på Fyn.

Det oplyser vagtchefer ved Københavns Vestegns Politi og Fyns Politi fredag eftermiddag.

Den ene kvinde er blevet ramt af en lastbil, der skulle svinge til højre på Avedøre Havnevej ved Amagermotorvejen i København.

- Hun var ved bevidsthed på stedet, men hun er kommet alvorligt til skade, lyder det fra vagtchefen.

Kvinden blev kørt med ambulance til Rigshospitalets traumecenter.

Kort før klokken 13:30 er det ikke muligt for vagtchefen at sige noget om, hvordan hendes tilstand vil udvikle sig.

Ulykken medførte, at Amagermotorvejens frakørsel 21 blev spærret. Det skabte en del kø. Men klokken 14 oplyser politiet, at der er åbnet for trafik igen.

Den anden ulykke fandt sted i Nyborg i et kryds midt i byen, hvor en kvinde er blevet ramt.

Hun er kørt til Odense Universitets Hospital. Kvinden var ved bevidsthed efter ulykken, men hendes tilstand er ukendt. Der er indkaldt bilinspektører til begge lokationer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce