Annonce
Faaborg-Midtfyn

Kvinder - lad os sammen lave en ny Danmarksrekord

Lokaldebat: Kære kvinder.

Vi har i dag 8. marts 2021, dagen hvor vi holder Kvindernes internationale kampdag nummer 100.

Vores mission med dette indlæg er at motivere så mange kvinder som muligt til også at blive en del af det kommunalpolitiske landskab.

Borgere, foreninger og virksomheder i Faaborg-Midtfyn Kommune fortjener den bedste kommunalbestyrelse, og det er vores opfattelse, at en kommunalbestyrelse, der repræsenterer det omkringliggende samfund, er en bedre kommunalbestyrelse.


Desværre lever vi i det land med Nordens laveste andel af kvinder i kommunalpolitik.


Vi bor i et land med 5,8 millioner mennesker, fordelt med en lille overvægt i antallet af kvinder.

Ved sognerådsvalget i 1909 blev 127 kvinder valgt ind landet over, svarende til 1,3 procent af alle valgte. Antallet af valgte kvinder i kommunalpolitik var efterfølgende støt stigende frem til kommunalvalget i 1985, hvor andelen af valgte kvinder tog et hop og endte på 28,6 procent kvinder.

Efter sidste valg var 32,84 procent af alle valgte i kommunalbestyrelserne kvinder, altså lige godt en tredjedel, og aktuelt har vi altså den højeste andel af kvinder i dansk kommunalpolitik nogensinde.

Dette landsgennemsnit stemmer godt med andelen af kvinder i kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn kommune. I FMK's kommunalbestyrelse er der valgt otte kvinder ud af 25 medlemmer - altså knap en tredjedel.

Desværre lever vi i det land med Nordens laveste andel af kvinder i kommunalpolitik. Som den opmærksomme læser har bemærket, så er andelen af kvinder i kommunalpolitik nok højere end nogensinde før, men langt fra repræsentativ i forhold til vores befolkningssammensætning.

Selv om vores køn langtfra er en væsentlig del af vores identitet eller arbejde i kommunalbestyrelsen, er det vigtigt, at vi som bestyrelse repræsenterer den befolkningsgruppe, der påvirkes af de beslutninger, der træffes.

Så selv om vi fik rekordmange kvinder i kommunalpolitik ved sidste valg, mangler vi fortsat dig og endda også din nabo.

Som kommunalpolitiker er du med til at beslutte, hvordan vores skoler og daginstitutioner skal organiseres, hvordan vores landsbyer skal udvikles, hvorledes vores nye socialområde skal organiseres, hvor der skal bygges boliger, hvilke kommunale cykelstier der skal etableres og meget andet. Alt det der betyder allermest for os alle sammen i hverdagen.

Så kvinder - kom og være med! Lad os lave endnu en Danmarksrekord i antallet af indvalgte kvinder, når vi til efteråret igen skal til de kommunale stemmeurner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Vemmelund igen udenfor i Middelfart

Middelfart For abonnenter

Mandesex i skoven kan handle om uforløste fantasier i parforholdet: - Det kan være svært at tale med sin partner om, hvad man har lyst til

Annonce