Annonce
Indland

Kvinder anmelder flest coronarelaterede arbejdsskader

Kvinder er overrepræsenterede i sygeplejefaget, og derfor er der også flere kvinder, der anmelder arbejdsskader, der er relaterede til coronasmitte. (Arkivfoto). Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Næsten tre gange så mange kvinder som mænd har anmeldt coronarelaterede arbejdsskader, viser nye tal.

Knap 8000 har anmeldt arbejdsskader med relation til corona, viser tal fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring.

Kvinder står for den største del af anmeldelserne.

- Der er næsten tre gange så mange kvinder som mænd, der anmelder covid-19 som arbejdsskade. Det hænger formentlig sammen med, at en stor del af den arbejdsmæssige udsættelse for smitte med covid-19 finder sted i brancher, hvor der er mange kvinder ansat, siger Lisbet Dyrberg, der er kundecenterdirektør i Arbejdsmarkedets Erhvervssikring.

Annonce

Mens knap 6000 kvinder har anmeldt arbejdsskader, står mænd for 2000 af anmeldelserne.

Netop medarbejdere i social- og sundhedssektoren er blandt de særligt udsatte, når det kommer til coronarelaterede arbejdsskader.

4700 af anmeldelserne kommer fra ansatte herfra.

- Sygeplejersker kommer i tæt kontakt med de smittede, og derfor er jeg specielt glad for, at det er blevet anerkendt som en arbejdsskade, da der er risiko for at blive syg med senfølger, og derfor skulle der gerne være mulighed for at kunne få erstatning, siger Anni Pilgaard, der er næstformand i Dansk Sygeplejeråd.

Men mange undlader at melde coronarelaterede arbejdsskader, siger foreningen Yngre Læger, der repræsenterer 14.000 hospitalslæger.

Organisationen har undersøgt emnet blandt deres medlemmer. 46 procent undlader ifølge Yngre Læger at anmelde det, og det kan føre til, at de går glip af, at det bliver anerkendt som en arbejdsskade.

- Vi vil gerne opfordre til, at man melder det. Det er en sygdom, vi ikke kender følgevirkningerne og langtidsvirkningerne af, og derfor er det vigtigt, man melder det som en arbejdsskade, siger Helga Schultz, der er formand hos Yngre Læger.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

OB

OB-angriber lejes ud til Kolding IF

Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce