Annonce
Erhverv

Kvindelige iværksættere kan vinde i en krisetid

Karen Lumholdt mener, at der er brug for kvindelige iværksættere. Pr-foto

Der er brug for kvinders måde at drive forretning på, når krisen kradser. Karen Lumholt forudser, at yngre kvinders resultater på bundlinjen kan konkurrere med mændenes

Kvinder er bedre uddannede end mænd, de er mere omkostningsbevidste, og de er lige så gode som mandlige iværksættere til at vokse på antallet af ansatte.

Men kaster man et blik på bundlinjen, så fortæller diverse statistikker, at indtjeningen er dobbelt så stor hos mændene.

Det er blot nogle af de pointer, som journalist, forfatter og iværksætter Karen Lumholt har gravet frem i sin research til bogen "Fra biks til business - når kvinder tænker vækst".

- Kvinders syn på business er mere konservativt end mændenes, og det er gangbart nu, siger Karen Lumholt med tanke på den økonomiske situation.

Hun mener nemlig ikke, at kvinder kaster sig ud i ufinansierede eventyr, hvor økonomien bunder i en forventning om værdistigninger. Samtidig ser hun en tendens til, at kvinder er gode til at se et behov, inden de kaster sig ud i en forretning.

- Mænd ser mere på, om de hurtigt kan tjene mange penge, siger Karen Lumholt, som dog skynder sig at understrege, at der også findes forsigtige mænd og overmodige kvinder.

Selvsikre kvinder på vej

Hun bygger sine iagttagelser på undersøgelser fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen og Dansk Industri samt interviews med mere end 100 kvindelige ledere og iværksættere.

Her fornemmer hun, at de yngre kvinder har mere selvtillid, og hun forudser, at de kommer til at rykke - især i brancher inden for det sociale-, det miljømæssige og det etiske - såkaldt CSR.

- Hvis man ser på de virksomheder, der bliver etableret af yngre kvinder, så er der flere, der etablerer dem som A/S og ApS, der kræver en vis kapital. Og det er et godt tegn, mener Karen Lumholt.

Hun ser nemlig et A/S eller et ApS som en mere ambitiøs opstart end et personligt ejet selskab, som ikke kræver startkapital, og hvor man hæfter med sin privatøkonomi, hvis tingene går i kage.

Annonce

Skærp forretningsidéen

Karen Lumholt mener i det hele taget, at kvinderne - for at komme frem - skal opfatte sig selv mere professionelt. De skal skærpe deres forretningsidé, sælge den bedre i banken, ud af deres trygge rammer og netværke mere ambitiøst - og ikke kun med nogle, der ligner dem selv. Med mænd, for eksempel.

Og så skal kvinderne lære at prissætte deres tid højere, pointerer Karen Lumholt.

For selvstændige kvinder tager i snit 75 procent af den pris, som en mand med samme erfaring og uddannelse vil tage for at løse den samme opgave. En problemstilling, som Karen Lumholt kender fra sin egen virksomhed, Lumholt og Stahlschmidt Kommunikation, som hun driver sammen med sin mand, journalist Anders Stahlschmidt.

Han kan sidde på den ene side af bordet og slynge en pris ud på et stykke arbejde, mens hun sidder på den anden og holder igen.

- Og på den måde har jeg måttet tage min egen medicin, siger Karen Lumholt.

Annonce
For abonnenter

Kim solgte sin virksomhed for et trecifret millionbeløb: - Man skal aldrig blive iværksætter for pengenes skyld

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Charlottes børn har flere gange sovet på banegården: Transportminister vil nu have undersøgt behovet for nattog på Svendborgbanen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn

Beredskabet måtte opgive søgningen: Mand svømmede ud på midten af sø og forsvandt fra overfladen

Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Odense

- Det er et meget specielt øjeblik: I årevis har Ole jagtet det perfekte billede- pludselig sad ugleungerne lige foran ham

Navne For abonnenter

Som far så datter - Anika får energi af sit frivillige arbejde

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

OB

Se videoanalyse og højdepunkter: VB fik skovlen under OB til sidst

Navne For abonnenter

Stjerne i "Langt fra Las Vegas": Nu er Sofie revystjerne på Fyn

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Erhverv

Stålgigant ansætter på livet løs til ny fabrik - breder sig over kæmpe areal

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Sport For abonnenter

Modgangen vendt til endnu en triumf - Odense Håndbold ser frem til drømmefinalen mod Esbjerg

Odense For abonnenter

Kendt fra Bagedysten - nu sælger hun kager i Odense: - Folk kan blive helt chokerede over prisen

Sydfyn

Slut med Stenstrup-manøvren: Bramsen og Helveg vil lave vigespor på Svendborgbanen

Annonce