Annonce
Danmark

Kvindelig tømrer: Kalendere med afklædte kvinder generer mig ikke

Det generer ikke 39-årige Tina Hieronymus, at der hænger kalendere eller plakater med nøgne damer på arbejdspladsen. Det er også mere og mere sjældent, at hun ser dem, og når hun gør, lægger hun ikke mærke til det. Privatfoto
Tina Hieronymus, der er tømrer på Fyn, bliver ikke stødt af vægpynt med afklædte kvinder i skurvognen eller på værkstedet. Det er en efterhånden sjælden del af en arbejdspladskultur, hvor tonen er fri uden at være grænseoverskridende, mener hun.

Kalendere: Billeder med bare kvinder på arbejdspladsen er ikke noget problem, hvis man spørger 39-årige Tina Hieronymus, der er tømrer og tillidsrepræsentant i det fynske byggefirma S. Guldfeldt Nielsen A/S.

- Hvis man vil blive stødt af dem, kan man selvfølgelig godt blive det. Jeg er personligt af den holdning, at det ikke generer mig på nogen måde, siger hun.

Hun kan ikke huske, hvornår hun sidst har set en kalender med afklædte kvinder hænge i en skurvogn på en byggeplads, men på et af firmaets værksteder, hvor Tina kommer i hvert fald ugentligt, hænger der én, der er flere år gammel.

Annonce

- Jeg kan ikke engang sige, hvilket årstal den er fra, for jeg lægger faktisk ikke mærke til den. Det er ikke noget, jeg bliver stødt af, siger Tina Hieronymus.


Der bliver talt om flere og andre ting ude i skurvognene, end der gør på andre arbejdspladser. Der bliver da også fortalt jokes af seksuel karakter, men det er ikke noget, jeg føler mig chikaneret af.

Tina Hieronymus, tømrer og tillidsrepræsentant, S. Guldfeldt Nielsen A/S


I undersøgelsen fra 3F svarer 46 procent af de adspurgte i byggeriet, at der hænger plakater eller billeder med afklædte kvinder på deres arbejdsplads, men ifølge Tina Hieronymus er det altså ikke ofte, hun støder på dem.

- Det virker til at være et aftagende fænomen, i forhold til hvad jeg så for nogle år siden, da jeg for eksempel stod i lære. Da var de mere almindelige, siger hun.

Aldrig over grænsen

Kalenderne er i Tina Hieronymus’ øjne en del af en arbejdspladskultur, hvor tonen er mere fri.

- Der bliver talt om flere og andre ting ude i skurvognene, end der gør på andre arbejdspladser. Der bliver da også fortalt jokes af seksuel karakter, men det er ikke noget, jeg føler mig chikaneret af, siger Tina Hieronymus.

Tina Hieronymus har aldrig oplevet at blive chikaneret af kolleger på baggrund af sit køn. Da hun fik arbejde i S. Guldfeldt Nielsen for to år siden, efter en periode væk fra tømrerfaget, var der en mandlig kollega, der pyntede væggen med en kalender med mænd på. Der skulle være ligestilling, mente han.

- Jeg oplever, at man er blevet accepteret i gruppen, når der bliver stukket lidt til en på en venlig måde. Min mandlige kolleger er jo også efter hinanden, men jeg har aldrig oplevet, at nogen går over grænsen, siger hun.

Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Drama da bil kørte i lystbådehavnen: To unge gutter reddede ældre mand fra druknedøden

Fyn For abonnenter

Corona er en god forretning: Carelink har fået knap en halv milliard i betaling for kviktest i Syddanmark

Odense

Er du ikke blevet vaccineret endnu?: Fra næste uge falder antallet af vacciner markant

Sport

Jan fra Assens har fulgt landsholdet siden begyndelsen af 1980'erne: Kampen mod russerne var den bedste

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Sport

Hjulmand punkterer tesen om Andreas Christensens manglende vildskab: - Han er en af de bedste

Sydfyn

51-årig mand skal fire år i fængsel: Voldtog sin egen datter

Kultur

Barchef lovede gratis omgang for hvert mål: Måtte forære over 1000 fadøl til euforiske fans

Odense

- Tak, du har reddet mit liv: Thormod var fanget i sit eget hjem, indtil en engel kom forbi

Odense For abonnenter

Direktør med barsk kritik af Odense Kommune: - Afregningen er langt ude over social dumping

Navne

Landsholdsbus stoppede foran rådhus - borgmester bød på 'russisk salat': Folk vinkede til overraskede passagerer

Annonce