Annonce
Faaborg-Midtfyn

Kvindecirkler og kakaoceremonier i Katrines oase: Mærk hvordan kakao giver dig følelsen af lykke

Katrine Aleksandra Golding sætter ild til en lille stump Palo Santo træ, så hun kan sprede røgelse i ceremonirummet. Foto: Palle Søby
32-årige Katrine Aleksandra Golding har åbnet klinik på Kirkegyden 1 i Millinge, hvor hun blandt andet tilbyder kraniosakralterapi, kvindecirkler og kakaoceremonier. Her kan kvinder finde roen og være en del af et helt særligt fællesskab - og både kvinder og mænd kan mærke lykken fra en kop helt naturlig og rendyrket kakao.

Millinge: Det er dagen derpå efter kommunalvalget. Alle på redaktionen er maste efter en lang og hektisk valgnat - og få timers søvn.

Dagens primære opgave for mig er at besøge Katrine Aleksandra Golding, der har åbnet klinik med blandt andet kraniosakralterapi, kvindecirkler og kakaoceremonier på Kirkegyden 1 i Millinge.


Annonce
Det er her på Kirkegyden 1 i Millinge, Katrine Aleksandra Golding har åbnet sin nye klinik. Det er lige ved siden af Svanninge Sognegaard og tæt på det såkaldte "banankryds", der nu er blevet lyskryds. Foto: Palle Søby

Det tager syv minutter at køre derud, og i bilen når jeg lige at tænke, at det her lyder mega spændende - og som noget helt andet end valgnatten på Ringe Rådhus.

Min antagelse bliver hurtigt bekræftet, da jeg træder ind i Katrines oase. For det er virkelig en lille oase, hun har fået lavet dér - lige ved siden af Svanninge Sognegaard.

- Hej! Kom indenfor, smiler Katrine og viser rundt i det hyggelige hus, som hun har lejet og flyttede ind i midt på sommeren.

Perfekt landing i oasen

Klinikken har hun stille og roligt startet op i september-oktober. Inde til venstre er der et mere traditionelt behandlerrum med briks og plakater med menneskets anatomi på væggene. Herinde laver Katrine primært kraniosakralterapi.

Det lyder smukt, når Katrine Aleksandra Golding spiller guitar og synger spanske sange, som hun blandt andet gør, når hun holder kakaoceremonier. Foto: Palle Søby

Det er inde til højre, det sådan rigtig emmer af spirituel oase - og jeg bliver hurtigt klar over, at det her er det helt rigtige sted at dykke ned og finde ro dagen efter kommunalvalget - og det er det garanteret også alle andre dage.

Herinde er der madrasser og stearinlys på gulvet. Op ad den ene væg står et alter med krystaller. På væggen hænger en shamantromme, som Katrine selv har bygget. Der står også en guitar, som hun spiller på, og i det ene hjørne er der en høj, smal reol med blødt, varmt orange lys.

Jeg er allerede kommet flere gear ned i stressniveau, da Katrine sætter ild til et bundt salvieblade og spreder røgelse i rummet, mens jeg lukker øjnene. Nu er jeg ved at være helt landet.

Annonce

Cirkler og ceremonier

Det er her i ceremonirummet, Katrine laver sine kvindecirkler og kakaoceremonier. Kvindecirklerne er selvsagt kun for kvinder. De foregår en til to gange om måneden på fredage klokken 11-13.

Katrines klinik

Katrine Aleksandra Golding er 32 år.

Født i Danmark, men har boet en del af sin barndom i USA. Har også i perioder boet i Indien.

Hun er halvt dansk og halvt russisk/amerikansk.

Mor til Luciana Mirabella Delaveau Golding på to år.

Uddannet fysioterapeut, kropsterapeut, kraniosakralterapeut og yogalærer.

Flyttede til Kirkegyden 1 i Millinge i juli 2021.

Her har hun indrettet klinik med blandt andet kraniosakralterapi, kvindecirkler og kakaoceremonier.

Hver tirsdag råder hun over behandlerrum hos House of SOQ, Torvegade 10 i Faaborg.

Mere info på www.hjerteforbindelse.dk

- Når vi samles, er alle på lige plan. Alle kommer med det, vi har med den dag. Ingen skal præstere noget, og ingen skal komme med en forventning om, at der sker noget helt vildt, som du ikke kan forholde dig til - det er bare helt nede på jorden, forklarer Katrine.

Katrine Aleksandra Golding har selv bygget denne shamantromme af egetræ og skind fra en kronhjort. Det giver vibrationer i hele kroppen, når hun slår på den. Foto: Palle Søby

- Jeg åbner altid cirklen ved, at alle ligesom får lov at lande. Først derefter begynder jeg at tænde stearinlys. Jeg plejer at gå rundt med røgelse fra hvid salvie. Så går jeg cirklen rundt og ligesom renser én ad gangen, og så plejer jeg at lave en "grounding" med lukkede øjne, når man er landet.

- Jeg ser netop det her som en oase, et sted man kan komme hen, hvis man bare gerne vil mærke, at der er et fællesskab omkring det her med at have en roligere hverdag og finde nogle værktøjer til, hvordan man kan komme helt ned, fortsætter Katrine.

Kakao er den mest moderlige plantemedicin, jeg har mødt. Den omfavner bare og giver tilstedeværelse, den nærer og giver energi på en helt blød, rolig måde.

Katrine Aleksandra Golding
Annonce

Kakao kan noget

- Jeg har lavet en kop kakao til dig. Har du lyst til at smage, spørger hun.

Og her snakker vi altså ikke om den billige kakao på tilbud fra Otto Duborg. Nej, det er kakaofrugten i sin mest intense og rendyrkede form, hverken tilsat sukker, mælkeprodukter eller noget som helst andet.

Jeg lukker øjnene igen og smager på kakaoen. Wow. Straks mærker jeg en varme og fornemmer, at kakao kan noget.

På alteret i ceremonirummet har Katrine Aleksandra Golding en masse forskellige krystaller, som hun fx bruger  under meditation. Foto: Palle Søby

- Kakao indeholder et helt naturligt et stof, der hedder theobromin. Det åbner blodkarrene, og du mærker i kroppen, at blodet bevæger sig mere, så du får en følelse af varme. Folk får tit sådan lidt røde kinder ligesom efter en god løbetur. Du får også en fornemmelse af endorfiner. Fysiologisk set åbner det hjertet - når dine blodårer bliver tykkere, får du mere blod kørt igennem hjertet, og du bliver sådan opløftet af det, forklarer Katrine.

- Kakao er den mest moderlige plantemedicin, jeg har mødt. Den omfavner bare og giver tilstedeværelse, den nærer og giver energi på en helt blød, rolig måde. Det, der ligger tættest på kakao, er sjovt nok cannabis, fordi de begge to arbejder i det endocannabinoide system, fortæller Katrine.

Du vil mærke, at den kakao, Katrine serverer for dig, kan noget helt særligt. Privatfoto

Her kan vi lige indsparke, at det endocannabinoide system er med til at regulere balancen i vores krops immunforsvar, kommunikationen mellem cellerne, hukommelse, søvn, appetit, fordøjelse, sult, humør, immunfunktion, reproduktion og frugtbarhed, fornøjelse og belønning, smerte og temperaturregulering.

Katrine Aleksandra Golding indleder kvindecirklerne ved at rense hver enkelt deltager med røgelse - her er det røgelse fra hvid salvie. Foto: Palle Søby

Så der er bestemt en mening med at servere kakao, når Katrine holder kakaoceremonier.

- Når vi drikker kakao, er der ingen, der snakker. Vi sidder bare helt stille. Nogle gange hører vi musik, og nogle gange spiller jeg musik til. Det er helt meditativt, siger Katrine.

Næste gang, hun holder kvindecirkel, er fredag 26. november 10.30-13.30, og lørdag 11. december har hun en kakaoceremoni for både kvinder og mænd.

Katrine Aleksandra Golding har pyntet op med en mandala på gulvet, klar til en ny ceremoni i sin klinik. Privatfoto
Annonce

Katrines lange rejse

Katrine Aleksandra Golding er 32 år og har allerede været vidt omkring både i livet og i verden.

Hun er en ung kvinde med mange talenter og mange kompetencer. Uddannet fysioterapeut, kropsterapeut, kraniosakralterapeut og yogalærer.

Hun bærer tre lande i sit navn: Hendes mor er dansk (deraf Katrine), hendes far er halvt russisk (deraf Aleksandra) og halvt amerikansk (deraf Golding).

Det er her i ceremonirummet, Katrine Aleksandra Golding blandt andet holder kvindecirkler og kakaoceremonier. Foto: Palle Søby

Katrine er født i Danmark, men familien flyttede til USA, da hun var ni år. Da hun var 16, ville hun gerne på efterskole i Danmark, og så flyttede familien tilbage igen.

I de følgende år rejste hun en del frem og tilbage mellem Danmark og USA. I en periode læste hun psykologi på college i USA og arbejdede som frivillig i projekter med børn.

Hun rejste rundt i Europa, blandt andet på interrail, og hun kørte tværs gennem USA med sin ekskæreste.

Hun havde beskæftiget sig med yoga i tre-fire år, da hun i 2012 rejste til Indien for første gang. Hun endte med at bo et år på et sted, hvor det handlede om yoga. Siden har hun haft flere ophold i Indien, hvor hun har lært en masse om yoga og meditation.

Krystaller har hver især deres funktion og indgår ofte i Katrines ceremonier. Foto: Palle Søby

Det var på et buddhistisk center i Danmark, hun mødte den franske shaman Cedric Delaveau, som hun fik et barn med, datteren Luciana Mirabella Delaveau Golding, der er to år i dag.

Katrine og Cedric danner ikke par længere, men er sammen om at passe Luciana, der til daglig går i Lillely Børnehave. Cedric bor i dag hos "vildmarkskvinderne" Camilla Varming Nielsen og Martha Marie Jensen i Krarup.

Det er meget stemningsfuldt, når Katrine Aleksandra Golding laver kvindecirkler og kakaoceremonier i sin klinik. Privatfoto
Annonce

Nu har hun slået rod i Millinge

Så efter en lang rejse gennem livet og verden har Katrine nu slået rod i sin oase på Kirkegyden 1 i Millinge.

- Alt det, jeg holder her, er helt autentisk fra mit eget hjerte. Det er vigtigt, at når folk kommer her, mærker de, at de møder andre, som måske ikke er enige med politikerne, men som gerne vil tilbage til naturen, gerne vil bruge plantemedicin frem for kemiske ting, gerne vil dele et space, hvor det ikke handler om præstationer og job, men bare om en selv og ens følelser - og at det er helt okay.

Efter godt halvanden time tager jeg afsked med Katrine. På vejen tilbage til redaktionen har jeg det ligesom i Spies-reklamerne: Det her er en oase, du ikke vil hjem fra.

Men jeg kan jo bare komme igen, når der er kakaoceremoni 11. december - for den er for både kvinder og mænd.

Katrine Aleksandra Golding foran sin nye klinik - på skiltet har du alle oplysninger, hvis du vil i kontakt med hende og måske booke en tid eller bare høre mere om, hvad hun kan tilbyde. Foto: Palle Søby
32-årige Katrine Aleksandra Golding har åbnet alternativ klinik i Millinge. Foto: Palle Søby
Katrine Aleksandra Goldings nye klinik i Millinge ligger meget tæt på det såkaldte "banankryds", som siden er blevet omdannet til lyskryds. Foto: Palle Søby


Katrine Aleksandra Golding er halvt dansk og halvt russisk/amerikansk - alle tre lande er repræsenteret i hendes navn. Foto: Palle Søby
Du lander helt fantastisk, når du sidder på en madras og lytter til, at Katrine spiller guitar og synger på spansk. Foto: Palle Søby
Katrine Aleksandra Golding i ceremonirummet i den nye klinik i Millinge.Foto: Palle Søby
Katrine laver mandalaer af materialer fra naturen til sine kvindecirkler og ceremonier. Privatfoto
Katrine laver mandalaer af materialer fra naturen. Privatfoto
En såkaldt mandala lavet af naturmaterialer. Privatfoto
Annonce
Odense For abonnenter

16-årig dømt for knivstikkeri under bestyrelsesmøde: - Jeg tænkte bare "Nu skal jeg vise ham"

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kendt fynsk bryggeri får ekstra regning på flere millioner kroner - kan give prisstigninger: - Så må vi se om kunderne vil købe det

Nyborg For abonnenter

Godsejerfruen, der voksede op på Christiania: Clara Rosenkrantz inviterer indenfor i privaten på Glorup Gods

Erhverv

Pakkerne bugner hos tankstation: Kom og hent jeres pakker, lyder nødråbet

Fyn

Demonstration lige midt i julehyggen: - Vi har fået nok

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Navne For abonnenter

Dødsfald: Jørgen var kørt træt - og kort tid efter gav Grethe op

Kultur For abonnenter

Jeppe har kendt sorgen siden han var barn: - Det smerter mig, at så mange ikke kan få hjælp til at håndtere det

Odense

Klart svar fra politiet efter gennemgang af overvågning: Bilist var skyld i letbaneuheld

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Fyn

Lidt lys i vintermørket: Lille fald i coronasmitten i fire fynske kommuner

Assens For abonnenter

Farverig SF'er forlader politik helt efter internt opgør i partiet: - Det er slut - nu skal jeg passe katte

Fyn

Værs'go at trække op i ærmet: Nu kan vi alle blive corona-vaccinatører - også den praktiserende læge

Annonce