Annonce
Erhverv

Kvinde vil til tops: - Jeg skal ud og brande mig selv

Heidi Birkler er lektor på Erhvervsakademi Sydvest, har en master i international business og er nu på jagt efter en bestyrelsespost. Pr-foto

Heidi Birkler har sat sig som mål, at hun vil have en bestyrelsespost i en dansk produktionsvirksomhed. Nu er jagten gået ind på at finde en virksomhed, som kan drage nytte af hendes kompetencer.

Annonce

FREDERICIA: - Jeg skal fortælle, hvad jeg kan, og gøre opmærksom på, hvad jeg vil. Ellers sker der ingenting.

Ud fra den devise er Heidi Birkler i gang med at finde en virksomhed, hvor hun kan sidde i bestyrelsen og lade virksomheden drage nytte af hendes kompetencer.

Heidi Birkler deltog på opstartsmødet i Region Syddanmark for netværket Bestyrelseskvinder, der fandt sted 28. august i Fredericia, og nu har Heidi Birkler for alvor sat kursen mod en bestyrelsespost.

- Jeg skal ud og brande mig selv, og jeg skal aktivt ud og opsøge revisorer og advokater og fortælle dem, at jeg søger. Der sker ikke noget, hvis jeg ikke gør opmærksom på, hvad jeg vil, siger Heidi Birkler, som også vil udnytte de netværk, hun allerede er i.

- Jeg vil bede om taletid i mine netværk, for jeg har aldrig gjort opmærksom på, at det her er noget, jeg vil. Jeg vil sige, hvad jeg leder efter, og at hvis de hører om noget, skal de sige til.

Heidi Birkler er helt skarp på, hvad det er for en type virksomhed, hun leder efter.

Jeg kigger ikke på mit køn, eller hvilken alder jeg har. Jeg kigger på, at jeg kan være med til at udvikle virksomheder, og at jeg har noget at byde ind med i en bestyrelse.

Heidi Birkler, lektor på Erhvervsakademi Sydvest og på udkig efter bestyrelsespost
Annonce

Mere end digitalisering

Med sin master i international business, sit job som lektor på Erhvervsakademi Sydvest og erfaring fra internationale produktionsvirksomheder som Coloplast og Vestas er Heidi Birkler klar over, hvad hun kan byde ind med, og hvem der kan have gavn af det.

- Jeg vil byde ind med mine kompetencer i en virksomhed, der skal ud over grænserne. En lille til mellemstor produktionsvirksomhed, som har nogle varer, man godt vil afsætte på nye markeder. Enten geografisk eller til en ny målgruppe, forklarer Heidi Birkler.

- Da jeg gik til mødet (opstartsmødet i Bestyrelseskvinder, red.), tænkte jeg, at jeg skulle slå på teknologi og digitalisering, og at jeg har kendskab til den unge målgruppe. Da jeg hørte, de andre fortælle om, at de er gode til digitalisering, tænkte jeg, at det kan jeg også, men jeg kan mere end det.

Heidi Birkler vil nemlig også kunne trække på sin erfaring fra de store produktionsvirksomheder og sit kendskab til de problemstillinger, de kan stå over for.

Annonce

Lige vælger lige

Heidi Birkler er samtidig klar omkring, at hun ikke søger en bestyrelsespost, alene fordi der er få kvinder på topposter og i bestyrelser i danske virksomheder.

- Jeg kigger ikke på mit køn, eller hvilken alder jeg har. Jeg kigger på, at jeg kan være med til at udvikle virksomheder, og at jeg har noget at byde ind med i en bestyrelse, siger Heidi Birkler, som gør opmærksom på, at der findes evidens for, at mangfoldighed i ledelse og bestyrelse gør, at virksomheden vækster mere.

- Vi skal netop være forskellige, for så sparker vi til hinanden, vi udfordrer hinanden, og vi når nye retninger. Vi er nødt til at tale om udfordringen med få kvinder i bestyrelser og på topposter, for lige vælger lige, og hvis alle topledere er ens og tænker ens, sker der ingen vækst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce