Annonce
Odense

Kvinde vil frifindes for drabsforsøg i Jordbærgrød-sagen

Kvinden forsøgte at slå sin mand ihjel på flere sygehuse - også her på Odense Universitets Hospital. Foto: Michael Bager
I 2018 forsøgte en ældre kvinde fra Als at slå sin mand ihjel med medicin gemt i søde sager som grød, fromage og kager. Under forløbet var manden indlagt på Odense Universitetshospital. Hun blev idømt syv års fængsel i byretten. Nu begynder ankesagen i Vestre Landsret.
Annonce

Sønderborg: En 74-årig  mand fra Sydals blev i 2018 flere gange indlagt på sygehuse i Sønderborg, Odense og på Rigshospitalet i København. Mange gange var han tæt på at dø, og hans 66-årige hustru Renate Christa Bach blev ved Retten i Sønderborg idømt syv års fængsel for drabsforsøg.

Hun nægtede sig skyldig, og hun ankede dommen til Vestre Landsret, hvor sagen begynder i dag mandag. Renate Bach vil frifindes for drabsforsøg.

Den ældre herre fra Sydals havde en usædvanlig sød tand, og hustruen igennem 45 år bragte desserter som jordbærgrød, fromager og kager med til hospitalerne, hvor manden fik adskillige bevidsthedsfald, hvor han var i livsfare.

I de søde sager havde kvinden gemt det stærke muskelafslappende stof baclofen, der blandt andet ordineres til patienter med Parkinsonsyge. Hele familien troede, at hustruen og moderen led af den alvorlige sygdom, men det gjorde hun ikke. Alligevel har hendes privatpraktiserende læge udskrevet medicinen til hende - medicin hun kun til dels har spist selv.

Annonce

Jeg elsker ham højt

Læger på Rigshospitalet fattede mistanke til, at forværringerne i mandens tilstand hang sammen med hustruens besøg. Da han i midten af november 2018 igen gik i koma kort efter et af hustruens besøg, tog lægerne derfor straks flere prøver af hans maveindhold, urin og blod. Prøverne afslørede, at han havde medikamentet baclofen i kroppen. Det er et muskelafslappende middel, som i store doser er livsfarligt.

Kvinden blev anholdt, sigtet og varetægtsfængslet kort før jul 2018. Manden fulgte retssagen tæt i byretten, og han har hele tiden nægtet at tro på, at hustruen har forsøgt at dræbe ham,

Det er under sagen ikke kommet frem, hvorfor kvinden angiveligt skulle ønske sin mand død. Både hun, manden, familie og venner har fortalt om et ægtepar, der elskede hinanden højt.

- Jeg vil sige, at jeg elsker min mand højt, så hvorfor skulle jeg gøre det, sagde Renate Bach i byretten.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce