Annonce
112

Kvinde udsat for tasketyveri på Langeland: Mand gik tæt forbi i brugs

En 61-årig kvinde blev onsdag udsat for et tasketyveri i SuperBrugsen i Rudkøbing. Arkivfoto: Michael Bager

RUDKØBING: En indkøbstur endte ulykkeligt for en 61-årig kvinde. I SuperBrugsen i Rudkøbing mærkede hun onsdag middag en mand gå tæt forbi sig inde i butikken. Efterfølgende kunne kvinden konstatere, at en sorte skindpung manglede fra hendes taske. Det oplyser Fyns Politi i døgnrapporten.

Pungen indeholdt blandt andet kontanter og kvindens kreditkort, oplyser Fyns Politi.

Overfor politiet har kvinden beskrevet tyven som 25-30 år gammel, almindelig af kropsbygning, 180-190 centimeter høj og med lyst kort hår. Til avisen oplyser politiet, at man nu vil gennemgå eventuelle overvågningsbilleder i jagten på gerningsmanden. /bjosk

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce